УРЕЂЕНА „ТРОМЕЂА“ ОЧЕКУЈЕ ПРВЕ ИЗЛЕТНИКЕ

Градоначелница Душанка Голубовић, са сарадницима и Стеван Илинчић на „Тромеђи“
Градоначелница Душанка Голубовић, са сарадницима и Стеван Илинчић на „Тромеђи“

Градоначелница Душанка Голубовић, са сарадницима и Стеван Илинчић на „Тромеђи“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, са сарадницима и Стеван Илинчић, руководилац хидросистема Дунав-Тиса-Дунав Јавног водопривредног предузећа „Воде Војводине“, данас су обишли  „Тромеђу“ омиљено и излетиште Сомбораца, које се налази на 52 километру леве обале канала Врбас – Бездан.

Повод за обилазак  излетишта јесте завршетак  додатних радова на уређењу обале током  пролећа.

Градоначелница је подсетила да се град Сомбор  на  уређење популарног излетишта, одлучио поштујући вољу и жељу грађана који су у оквиру пројекта  „Партиципативно буџетирање“  спроведеног у 2016. години,  уређењу „Тромеђе“ дали највише гласова.

„С обзиром да се ово излетиште налази на земљишту којим управљају „Воде Војводине“, ми смо им понудили наше партнерство и они су се одазвали нашем позиву. Суфинансирајући радове чија је вредност износила око девет милиона динара, успели смо да у 2017. години уредимо ово излетиште. ЈВП „Воде Војводине“  су у суфинансирању учествовале са 5,4 и град Сомбор са 3,6 милиона динара“,  казала је градоначелница.

Према речима градоначелнице, из наведених средстава уређени  су  мол и привезиште за чамце, степениште, део клупа и сунцобрана.

„Сматрајући да увек може боље и више,  у 2018. години, урадили смо додатне радове, односно поплочали стазу, асфалтирали један део пролаза, додали још осам сунцобрана и клупа и тиме на неки начин привели крају ову фазу уређења „Тромеђе“. Надам се да ће наши суграђани одлучити да првомајске празнике проведу и на овом простору и да ће уживати у овом лепом природном амбијенту. С обзиром да је излетиште власништво свих нас,  апелујем на грађане да као добри домаћини сачувају овако лепо уређен простор“  истакла је Голубовић и додала да већ има нових идеја за даље уређење овог излетишта, као и да су  радове у 2018. години финансирала локална јавна предузећа која  ће ово излетиште и одржавати.

И руководилац хидросистема ДТД ЈВП „Воде Војводине“, Илинчић је изразио задовољство урађеним пројектом.

„Овај објекат  је први ове врсте у систему хидросистема Дунав-Тиса-Дунав и урађен је према пројекту који нуди могућност пристајања бродова и њиховог привезивања. Нама је било битно да дрвени елементи буду урађени према стандардима који су у складу са животном средином. Драго ми је да се у овом делу Сомбора, на делу канала који је најлепши и најчистији, налази овакав објекат где ће сви заинтересовани грађани, уз помоћ туристичке организације, моћи да развијају различите туристичке садржаје. Таквих активности је много, од пловидбе и наутике до најразличитијих рекреативних активности“, казао је Илинчић и додао да би било добро када би сви градови могли да „изађу“ на канал, на воду и да уживају у природном амбијенту.

Послови информисања и односа са јавношћу