УРУЧЕНА АУТО – СЕДИШТА ЗА ПРВИХ 100 РОЂЕНИХ БЕБА У 2023. ГОДИНИ

Чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, на челу са председником Савета, градоначелником Антониом Ратковићем, данас су у Великој сали Скупштине града Сомбора, уприличили свечану доделу ауто – седишта родитељима првих 100 беба које су рођене у 2023. години на територији града Сомбора.

„За ових седам година, колико већ додељујемо ауто – седишта, укупно је подељено преко 1100 ауто – седишта и око 700 седишта за вожњу деце бициклом. Ово је једна од најлепших активности Савета за безбедност саобраћаја. Од првог дана како смо и почели са радом Савета, највећи број активности управо је усмерен ка безбедности наших најмлађих учесника у саобраћају. Све активности Савета финансирају се из казни несавесних возача“, поручио је Ратковић и додао, да ће се и у будућности наставити са сличним активностима које су усмерене на најмлађе суграђане, те најавио још неке планове Савета који ће бити реализовани у наредном периоду.

Градоначелник Сомбора је позвао све заинтересоване грађане да се пријаве на предстојећи конкурс за доделу још 200 ауто – седишта за све бебе рођене у 2022. и 2023. години, а које нису биле међу првих 100 рођених беба у 2023. години, те најавио и да су у плану радови на уређењу зона школа, затим едукације у вртићима, опремање истих, као и даривање ђака првака.

Поред градоначелника, поклон ауто – седишта родитељима су уручили чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, помоћник директора Средње техничке школе Сомбор Павле Терзић и испред МУП-а ПУ Сомбор Саво Радић.