ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПРЕВЕНТИВА – ПОЗИТИВА“

У организацији Спортског савеза града Сомбора и Црвеног крста Сомбор, те подршку Града Сомбора, данас су у насељеном месту Чонопља, реализоване бројне активности у којима су учествовали ученици Основне школе „Мирослав Антић“ из Чонопље, у оквиру манифестације под називом „Превентива-позитива“. Малишани су били у прилици да се кроз радионицу упознају са пружањем прве помоћи, пролазећи полигоне спретности, а више о томе рекла је чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић.

„Циљ ове манифестације јесте да што већи број деце укључимо у физичке активности које воде запослени у Спортском савезу града Сомбора, указујући на значајну улогу коју оне врше утичући на њихов психофизички развој, као и едукативне радионице које спроводе вредни волонтери Црвеног крста“.  

Како чланица Градског већа наводи, први део програма био је предвиђен за полигоне спретности, како би деца кроз забаву и физичке активности научила да се боре за своје циљеве, као и да функционишу у тиму, док је други део подразумевао едукативне радионице, у склопу којих су малишани имали могућност да присуствују, али и да се сами укључе у презентације волонтера Црвеног крста Сомбор о превенцији при повредама, као и пружању прве помоћи.

Будући да су се основци из Чонопље радо одазвали и учествовали у данашњим активностима, организатори наводе да ће исте спровести и у осталим насељеним местима са територије града Сомбора.

Нешто раније, у Дому пензионера у Чонопљи, становници овог места имали су прилику да бесплатно прегледају своје здравствено стање, односно, да превентивно измере ниво шећера у крви и крвни притисак, у циљу подизања свести код грађана о важности превентивних лекарских прегледа.