УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈИСТАКНУТИЈИМ СОМБОРСКИМ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА ЗА 2020. ГОДИНУ

Градоначелник Антонио Ратковић са добитницама признања „Аврам Мразовић“
Градоначелник Антонио Ратковић са добитницама признања „Аврам Мразовић“

Градоначелник Антонио Ратковић са добитницама признања „Аврам Мразовић“

Поводом обележавања Дана просветних радника, данас су уручена признања „Аврам Мразовић“ најистакнутијим просветним радницима са територије Града Сомбора у 2020. години, за ангажман који доприноси подизању стандарда кроз иновативан рад у предшколском, основношколском и средњошколском образовању.

На овогодишњем конкурсу за доделу признања, надлежна Комисија је одлучила да се признање „Аврам Мразовић“ у области предшколског образовања додели васпитачици  Вртића „Ђанић“ Снежани Божиновић. У категорији основношколског образовања и васпитања признање је додељено наставници физичког васпитања у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору Катарини Наумов, а признање у категорији средњошколског образовања и васпитања, овогодишње признање „Аврам Мразовић“ додељено је психологу и професорици у сомборској Средњој економској школи Стаменки Судар.

Признање и захвалнице награђеним просветним радницима, уручио је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић који је честитавши награђенима истакао да је на њима најтежи посао који ће обезбедити ваљану будућност, а да је локална самоуправа ту да обезбеди квалитетне услове за рад.

„Ви треба да знате да ћемо и ми у локалној самоуправи бити уз вас и обезбети квалитетне услове за ваш рад и за учење наше деце. Циљ нам је да у сомборским школама достигнемо висок ниво опремљености учионица, кабинета и фискултурних сала. Као локална самоуправа, опредељени смо да вас подржавамо и да се сви заједно мобилишемо и обезбедимо средства за пројекте из различитих извора. Ми смо дубоко уверени да је сваки динар потрошен за образовање инвестиција којом се обезбеђује квалитетнији живот у будућности, јер једино образовани људи могу донети просперитет, напредак и квалитетнији живот“ рекао је градоначелник, подсетивши да је у протеклом периоду реконструисано четири вртоића, 11 основних и средњих школа, отворен и опремљен Центар за стручно оспособљавање запослених у образовању, као и да је ове године повећан број студентских стипендија које додељује Град Сомбор.

У част Аврама Мразовића, с нарочитим пијететом према његовој просветитељској идеји, Град Сомбор је 2015. године установио награду која носи његово име, као својеврсни омаж лику и делу овог великог реформатора у облсти педагогије.

Овогодишњим лауреатима признања „Аврам Мразовић“ поред штампаног издања признања, додељена је и новчана награда у износу 72.550,00 динара.