НОВЕ МЕРЕ ЗА УГОСТИТЕЉСКЕ ОБЈЕКТЕ

Како би се спречило ширење болести ковид 19, градски Штаб за ванредне ситуације донео је нове мере које морају да се примењују у угоститељским објектима.

Сваки угоститељски, трговински и занатски објекат, као и приређивачи посебних и класичних игара на срећу мора јасно да истакне колико је људи дозвољено да буде у објекту (на свака 4м2 може бити присутно једно лице).

У угоститељским објектима није дозвољено организовање прослава, као и извођење „живог“ музичко-сценског програма. Ово ограничење односи се и на објекте који послују у оквиру бензинских станица, коцкарница, кладионица и других сличних објеката. Дозвољено радно време остаје до 23.00 часа, после ког у објекту не смеју да се налазе гости.

Столове у угоститељским објектима треба прилагодити тако да за једним столом не може да седи више од пет лица, осим ако су у питању особе које живе у истом домаћинству. Размак између столова мора бити најмање 2 метра, односно најмања дистанца међу гостима који седе за суседним столовима мора да буде 1,5 метар.

Ношење заштитних маски обавезно је за сво особље. Гости могу да скину маску само док седе за столом, а док улазе, излазе и крећу се другим просторијама објекта обавезни су да носе заштитне маске.

Будимо одговорни, придржавајмо се мера да би сачували здравље.