авг 06

УРУЧЕНЕ ПОТВРДЕ О ЗАВРШЕНОМ ОСНОВНОМ КУРСУ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ

Председник савета за безбедност саобраћаја и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелник саобраћајне полиције ПУ Сомбор Милан Глумац

Председник савета за безбедност саобраћаја и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелник саобраћајне полиције ПУ Сомбор Милан Глумац

Протеклог викенда, 02. и 03. августа  2019. у Сомбору је одржан тренинг безбедне вожње за мотоциклисте. Тренинг је организован и одржан захваљујући ентузијазму и жељи самих учесника који су желели да унапреде своје вештине  управљања али и да дају допринос безбедности у саобраћају, уз подршку Агри Бизнис партнер доо, Савета за безбедност града Сомбора, предузећа ЈКП „Чистоћа“ и ватрогасне станице Сомбор.

Тренинг, који је одржан уз помоћ сертификованих инструктора МК „Бездбедност“ из Београда, састојао се из теоретског и практичног дела.

На теоретском делу обуке представљене су ситуације и ризици са којима се сусрећу мотоциклисти у саобраћају. Приказане су и студиозно објашњене ситуације које указују на грешке које праве мотоциклисти, као и оне где су исти угрожени од стране других учесника у саобраћају. Приказани су видео снимци и фотографије повреда и страдања мотоциклиста и истакнуто обавезно коришћење квалитетна заштитне опреме.

Другог дана, на полигону у насељу Градина, одржан је целодневни тренинг са једанаест учесника. Тренинг се састојао од низа вежби које су имале улогу да помогну избегавању ризичних ситуација у којима се мотоциклисти могу задесити током вожње.

Мотоциклисте и инструкторе на полигону Градина посетили су чланови савета за безбедност саобраћаја Лука Милановић, Панто Петровић, Сава Радић, председник савета и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и  начелник саобраћајне полиције ПУ Сомбор Зоран Глумац.

 

                                                                     Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација