авг 05

ЗА ОДРЖАВАЊЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТЕВА 4.5 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА ИЗЈАВИЛА ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У АПАТИНУ

Заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић присуствовао у Апатину састанку са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф.др Зоранаом Михајловић.

Заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић присуствовао у Апатину састанку са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф.др Зоранаом Михајловић.

Заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић и градски већник задужен за комуналну област Мирослав Ковачић, присуствовали су данас  у Апатину састанку  са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф.др Зоранаом Михајловић.

Министарка  Михајловић одржала је састанак са начелником Западнобачког управног округа, Душаном Марјаном и представницима локалних самоуправа Сомбора, Апатина, Куле и Оџака, а потом и засебан састанак са председником општине Апатин Миланом Шкрбићем и његовим сарадницима.

Како је истакла, потпредседница Владе желела је из прве руке да чује на који начин министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, може да помогне локалним самоуправама Западнобачког округа.  У складу са тим, договорени су конкретни кораци у спровођењу већ договорених пројеката:

” Мислим да је данашњи састанак значајан зато што смо управо сада говорили где смо стали са инфраструктурним радовима, шта је то што ће се ове године завршавати, шта је то што ћемо радити 2020. године. Могу да кажем да само у области одржавања и реконструкције путева, на данашњем састанку је за 2019. и 2020. годину договорено улагање од 4,5 милијарде динара, а то није мали новац”, истакла је министарка Михајловић.

Обраћајући се новинарима, заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић,  истакао је, како је на самом састанку изнета сва проблематика која тишти грађане Сомбора, те да се само заједничким снагама доста тога може решити:

” Поједини радови су увелико у току заједно са Путевима Србије, а сигуран сам да ће све оно што смо данас предложили и са чиме смо упознали министарку, бити ускоро заједничким снагама и решено”, рекао је Ратковић.

Посета потпредседнице Владе, потврда је најаве председника Србије, Александра Вучића, да ће Западнобачки округ бити у фокусу када је обнављање инфраструктуре у питању, као и то да се очекује убрзани развој  овог региона.

 

                                                                         Послови информисања и односи са јавношћу

 

Званична интернет презентација