јун 05

УРУЧЕНЕ ЗНАЧКЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ ОТАЏБИНЕ ДЕВОЈКАМА И МЛАДИЋИМА КОЈИ СУ ДОБРОВОЉНО ОДСЛУЖИЛИ ВОЈНИ РОК У ПЕРИОДУ 2011-2016

Уручене значке и захвалнице отаџбине војним обвезницима који су добровољно служили војни рок са оружјем

Уручене значке и захвалнице отаџбине војним обвезницима који су добровољно служили војни рок са оружјем

Војним обвезницима  са територије Западнобачког управног округа, који су добровољно одслужили војни рок са оружјем у периоду 2011-2016. године,  уручене су значке и захвалнице отаџбине.

Свечано уручење значки организовано је у великој сали у згради Жупаније у Сомбору, а свечаности су присуствовали  Душан Маријан, начелник Западнобачког управног округа, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице, начелник Одељења за планирање припрема за одбрану Управе за обавезе одбране, пуковник  Снежана Васић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад, пуковник Миодраг Надлачки, потпуковници  Слободан Станковић и Горан Раичевић, те начелник  Центра Министарства одбране у  Сомбору  мајор Славко Ђипало.

Присутне је поздравио мајор Славко Ђипало, који је навео  да су  значка и захвалница  војна признања која се додељују војницима након одслужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране  Репбулике Србије.

Војне обвезнике и остале присутне поздравио је и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и честитао им на избору да војни рок са оружјем служе добровољно.

„Ваш избор је патриотски чин,  који је традиционално уткан у наше национално биће, као чин истинске оданости отаџбини. Наш град је познат по својој културној и  историјској традицији, али и по томе када су се у наш град на одслужење војног рока сливале хиљаде младих људи из тадашње државе. Сомборци су тада имали прилику да им више од пола века буду домаћини и  сваког  припадника  Војске Србије гледали су са поштовањем и наклоношћу, а ту наклоност су пренели и на своје потомке. Док је таквих девојака и момака који ће верно служити својој отаџбини сви ми можемо безбрижно да се посветимо својим обавезама“, казао је Ратковић.

Значке и захвалнице уручене су 141 добровољном војном обвезнику, међу којима је било 13 девојака.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација