јун 05

НА СВЕТСКИ ДАН БИЦИКЛИСТА ОДРЖАНА МИНИ БИЦИКЛИЈАДА ПОД МОТОМ: „ОПРЕЗНО ВОЗИ, СВИМА ПОМОЗИ“

Почетак трасе дуге око 10 километара

Почетак трасе дуге око 10 километара

На Светски дан бициклиста,  3.  јуна, у Сомбору организована  је мини бициклијада под називом „Опрезно вози, свима помози“.

Организатори бициклијаде, Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора, Полицијска управа у Сомбору, Бициклистички клуб „Сомбор“, Удружење рекреативаца „Adrenaline Cyclo“ и други партнери су у недељу, са више од 150 бициклиста возили специфичну руту од 10-ак километара.

Бициклисте, који  су се окупили код сата у улици Краља Петра Првог,  поздравио је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице  Сомбора, а потом и други организатори бициклијаде.

Уз пратњу полиције бициклисти су возили до терена ПИК-а, где су им волонтери сомборског Црвеног крста приказали шта се дешава и како би се требало понашати  у случајевима саобраћајне незгоде у којој су виновници бицикл и аутомобил.

У бициклистичком кампу „Long Tour“ бициклисти су се освежили, а потом су припадници Полицијске управе у Сомбору одржали едукативну радионицу која је обиловала корисним инормацијама, које  су се односиле на безбедно учешће бициклиста у саобраћају.

Сви учесници бициклијаде на поклон су добили сет осветљења за бицикл, а потом се вратили у град уз договор да се до краја године  организује још једна вожња.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација