УСКОРО ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЧИСТА СРБИЈА“

Један од приоритета Града Сомбора јесте развој планског ширења мреже канализације отпадних вода у граду Сомбору и насељеним местима, у циљу побољшања, како квалитета живота становника, тако и заштите животне средине. Тим поводом, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, данас је, у Прес сали Владе Републике Србије потписао Уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи канализационе инфраструктуре у оквиру пројекта „Чиста Србија“.

Уговор је закључен између Републике Србије, кинеске компаније „China Road and Bridge Corporation Company“ и Града Сомбора, приликом чега је градоначелник Сомбора истакао да је реч о почетку прве фазе радова на изградњи канализационе мреже у дужини од 82 km, чија вредност износи 38 милиона евра.

„Ускоро очекујемо почетак реализације овог веома важног пројекта за Град Сомбор. Пројектно – техничка документација се ради у целости за град и 11 насељених места подразумеваних пројектом „Чиста Србија“, а Станишић и Бездан су се нашли међу првим насељеним местима у којима ће се отпочети са радовима. Изградња канализационе мреже, колектора између насеља, као и пречистача биће извођена у три фазе“, рекао је градоначелник и додао, да је у граду до данас урађено 140 km канализационе мреже, те да ће се у наредном периоду, кроз три фазе пројекта „Чиста Србија“, урадити преко 250 km канализационе мреже, као и 4 нова пречистача отпадних вода.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић истакао је да је ово највећи комунални инфраструктурни пројекат који се ради на нивоу Србије, у оквиру којег ће бити изграђено око пет милиона метара канализационе мреже, на које ће око 2,36 милиона људи добити прикључење на канализацију.

Свечаном потписивању уговора присуствовала је и амбасадорка Народне Републике Кине, Чен Бо.