„ВОДОКАНАЛ“ И „ЗЕЛЕНИЛО“ ОПРЕМЉЕНИ НОВИМ МАШИНАМА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине града Зоран Рус обишли су данас, заједно са сарадницима, постројење ЈКП „Водоканал“ где је допремљена нова машина канал-џет.

У питању је теренско возило које истовремено нуди могућност за испирање атмосферских канала и препумпних станица, као и усисавање отпадних вода.

„Град Сомбор заједно са јавним комуналним предузећима годинама у назад улаже у куповину нове механизације. У претходном периоду обнављали смо механизацију у Јавном комуналном предузећу Водовод Бездан, Јавном комуналном предузећу Простор, а ево данас имамо прилику да обиђемо две нове машине. У Водоканалу смо заједничким средствима купили специјално возило канал-џет које служи за одржавање атмосферских и фекалних канализација. Ово специјално возило садржи пумпу високог притиска, такође резервоар од 8 000 литара, где је у једном делу чиста вода која служи за пробијање пропуста, атмосферских канала, као и препумпних станица и фекалне канализације, а други део овог резервоара служи за само усисавање из фекалних и атмосферских канализација“ рекао је градоначелник.

Градоначелник је такође данас обишао и акцију чишћења лишћа са јавних површина у граду, које спроводи екипа ЈКП „Зеленило“ уз помоћ нове комбинирке.

„Што се тиче Јавног комуналног предузећа Зеленило, заједничким средствима купљена је комбинирка која ће у наредном периоду служити пре свега за нове инвестиције у јавној расвети, такође на уређењу и изградњи нових дечијих игралишта, а успешно се користи и при сакупљању лишћа. И у наредним годинама наставићемо са овим субвенцијама, како би јавна комунална предузећа била ефикаснија, а грађани задовољнији комуналним услугама у граду и насељеним местима“ поручио је градоначелник Ратковић.