ЗА УЧЕШЋЕ НА 39. СОМБОРСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ, У НЕДЕЉУ, ПРИЈАВИЛО СЕ 825 ТРКАЧА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са члановима АРК „Сомаратон“
Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са члановима АРК „Сомаратон“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са члановима АРК „Сомаратон“

За  учешће на 39. Сомборском полумаратону, који ће се одржати у недељу – 20. маја,  пријављено је око 1000 тркача.  То је  у односу на  1979. годину,   када  је  у Сомбору у првој  уличној трци у Србији  трчало 10-ак тркача  импозантан број,  истакли су организатори трке – чланови   АРК „Сомаратон“ .

Организаторима је на упорности и истрајности у организовању ове спортске манифестације честитала  градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

„ О квалитету манифестације довољно говори чињеница да је  Сомборски полумаратон уврштен и у календар Европске атлетике и да је ове године пријављено више учесника. Град  Сомбор је због тога одлучио да овој манифестацији да значајнију како логистичку тако и финансијску подршку. Сматрамо да је од изузетног значаја да се кроз овакав вид манифестације афирмишу  рекреативни спорт, здрави стилови живота  и да спорт добије још већу афирмацију, а и видљивост града Сомбора на спортским календарима кроз њену реализацију“, истакла је Голубовић и позвала суграђане да се придруже овој манифестацији било као ученици или као они који ће пружити подршку учесницима.

Према речима Александра Марковића, члана АРК „Сомаратон“  овај клуб  сваке године настоји да нешто побољша, а у односу на прошлу годину оно што ове године даје нови  квалитет  трци, јесте  чињеница да је стаза сертификована.

„Осим тога, добили смо звездицу Светске атлетске федерације за безбедност  тркача на самој стази. Оборени су и рекорди у погледу броја тркача, пријављено је око 1000, а   комплетирано је 825 пријава, што значи да ћемо у односу на прошлу годину имати 11,5  одсто више учесника у полумаратону“, навео је Марковић.

Тркачи  долазе у Сомбор из  106 градова  Србије и седам држава из окружења.

Старт је  у 10.00 часова, на улици Краља Петра Првог.

И ове године биће организована тзв. „Трка пужића“ у којој се такмиче деца најмлађег узраста, а старт ове трке је у 9.00 часова.

Послови информисања и односа са јавношћу