окт 29

ЗАЈЕДНИЧКО НАЛАЖЕЊЕ РЕШЕЊА: САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ  МАЂАРСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА

Спремност да се заједнички решавају питања

Спремност да се заједнички решавају питања

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић и помоћник градоначелника за област месне самоуправе Атила Прибила састали су се у среду, 28. октобра, са председником  Мађарског националног савета мр Јене Хајналом, председницом Извршног одбора Мађарског националног савета Анико Јерас, Емилом Лулићем, као и са председницом Окружног одбора Савеза војвођанских Мађара Илоном Пелт.

Повод за састанак је био разговор о Савету за међунационалне односе и доношењу градске Одлуке о Савету за међунационалне односе која је била на јавној расправи.

Учесници састанка изразили су спремност да нађу решења за питања која већ дуго чекају одговоре, а чије решење не зависи само од Града Сомбора или од Мађарског националног савета, него су то питања која треба заједничким снагама решити.

На дневном реду су били још и нова улагања, решење за позориште у Бездану, библиотеке насељених места, као и културни живот. Такође, представници Мађарског националног савета понудили су решење у виду софтвера за питање превођења докумената тако да се они аутоматски добију уготовој форми.

Учесници састанка су закључили да је међусобна сарадња на одличном новоу и да има добру перспективу за даљи развој.

Званична интернет презентација