“ЗАЈЕДНО ЗА РЕТКЕ” ОДРЖАНА ТРИБИНА У СОМБОРУ

У среду, 22 фебруара, у малој сали Мађарске грађанске касине, одржана је јавна трибина под називом “Ретке болести и инвалидитет: Услуге социјалне заштите на локалном нивоу”. 

Трибина је окупила представнике локалних институција и удружења особа са инвалидитетом и ретких болести, који су овом приликом дискутовали о тренутном правном оквиру, али и могућностима за унапређење и побољшање квалитета и обима услуга социјалне заштите и подстицање инклузије оболелих од ретких болести на локалном нивоу. 

Испред Града Сомбора учесницима трибине обратили су се: Дарко Смиљанић, члан Градског већа за област социјалне заштите, Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа за области спорта, деце, омладине и здравства, Марија Јерковић, начелница Одељења друштвених делатности, као и директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите Јелена Стакић.

Активно учешће, поред домаћина из Националне организације за ретке болести Србије и удружења Ахондроплазија Србија, узели су представници и бројних локалних организација: Центар за самостални живот особа са инвалидитетом, Удружење слепих и слабовидих Сомбор, Удружење Церебралне и дечије парализе, Удружење за подршку особама са аутизмом “Маслачак” као и Удружење доброчинитеља “Мали Принц” из Апатина.

Ова пројектна активност реализована је у оквиру пројекта “Заједно за ретке” чији је носилац Национална организација за ретке болести Србије.