сеп 27

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ АТАРСКОГ ПУТ АЛЕКСА ШАНТИЋ-АГРИСЕР

Све  што град приходује од пољопривреде наменски се троши за реконструкцију атарских путева на територији града

Све што град приходује од пољопривреде наменски се троши за реконструкцију атарских путева на територији града

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима обишла је данас радове на завршници прве фазе реконструкције атарског пута у МЗ Алекса Шантић који води ка делу компаније Агрисер.

Предмет реконструкције у првој фази је део атарског пута на парцели 1788 К.О. Алекса Шантић у дужини од 1196,65 метара док је пројектом обрађена реконструкција пута од насељеног места Алекса Шамтић до компаније „Фереро“ у укупној дужини од 3035 метара. Ова компанија на 700 хектара узгаја лешник за потребе светски признате компаније „Фереро“

По речима градоначелнице Голубовић и ова реконструкција атарског пута ради се из буџетских средстава намењених пољопривреди. „Наиме, све што град приходује од пољопривреде, а то су пре свега средства од лицитација пољопривредног државног земљишта, наменски се троши за реконструкцију атарских путева на територији града Сомбора, како би пољопривредницима помогли у остваривању бољих производних резултата. Тако ће се овај пут уз подршку града Сомбора и покрајинског секретаријата за пољопривреду проширити тако да ширина пут буде 5,5 метара а то значи да ће бити двосмеран и омогућиће лакши превоз робе“ рекла је Душанка Голубовић градоначелница Сомбора данас у Алекса Шантићу.

Извођач радова по спроведеној јавној набавци је „Војпут“ ДОО Суботица а укупна вредност радова је 31.079.382,42 динара са ПДВ-ом од којих је учешће Покрајине 12.613.049,37 а град Сомбор радова финансира у износу од 18.466.333,05 динара.

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација