ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЛОКАЛНОГ ПУТА СТАПАР – СИВАЦ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, данас је у присуству градоначелника Града Сомбора Антониа Ратковића, председника Општине Кула Дамјана Миљанића, начелника Западнобачког управног округа Горана Нонковића и представника извођача радова „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас Милутина Перуновића, обишао завршене радове на изградњи локалног пута Стапар – Сивац.
Том приликом, председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је са представницима локалне самоуправе и представницима извођача радова о завршеном послу рекавши да је „посао завршен квалитетно и у року на задовољство свих грађана који ће овај пут користити“, те додао:
„Окупили смо се да заједно са вама видимо како су вредни неимари из компаније „Екстра Ауто Транспорт“ реализовали овај посао. Радили смо фазно у четири деонице. Дужина новог локалног пута је скоро 16 километара, а вредност радова је била око 1,37 милијарди динара са два велика објекта, од којих је један новоизграђени мост. Овај пут је веома значајан за град Сомбор и општину Кулу, а посебно за становнике Апатина јер ће добити директан излаз на будућу брзу саобраћајницу“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић у свом обраћању.
Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић захвалио се Покрајинској влади на томе што су препознали значај ове саобраћајнице, али и на осталим улагањима којима се доприноси развоју града.
„Захваљујући Покрајинској влади завршени су радови на изградњи пута од Стапара до Сивца. Овај пут има регионални значај и омогућиће бржи транспорт робе, људи и услуга, а такође, биће најбржа траса до брзе саобраћајнице за становнике Стапара, Дорослова, као и за општину Апатин. Поред тога, омогућиће нашим пољопривредницима бољи приступ својим њивама, а упоредо завршавамо и пројекат који ће омогућити да канали за одводњавање буду и у функцији наводњавања. Сомбор је данас велико градилиште. Поред радова на изградњи брзе саобраћајнице од Бачког Брега до Српске Црње, ускоро ће бити завршен још један локални пут од Бачког Моноштора до Купусине у дужини од 10,6 километара, а радиће се и на изградњи пута од Риђице до Растине. За нас је свака саобраћајница битна и поред реконструкције постојећих путева радимо и на изградњи нових, како државних тако и локалних“, рекао је градоначелник Ратковић у свом обраћању.
Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, директор Управе за капитална улагања Милош Малетић, председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић и представници надзорног органа.