ГРАДСКО ВЕЋЕ: РАСПИСИВАЊЕ ПЕТ ГРАДСКИХ КОНКУРСА

Градско веће града Сомбора одржало је 195. седницу на чијем дневном реду се нашло 22 тачке.

Између осталог, усвојена је информација Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине о достављеним понудама банака по Јавном позиву банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинства на територији града Сомбора, уз учешће Града Сомбора у субвенционисању камате и накнаде трошкова обраде кредита за набавку обртних средстава.

На 195. седници, Градско веће донело је одлуку о расписивању пет градских конкурса и то:

-Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката, програма Локалног акционог плана за младе у 2024. години,

-Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката, програма и манифестација у култури за 2024. годину,

-Јавни конкурс за доделу средстава Града Сомбора за очување културног наслеђа и развоја савременог начина интерпретације локалних обичаја и традиција у 2024. години,

-Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката и програма из области здравствене и социјалне заштите у 2024. години,

– Јавни конкурс за финансирање или суфинансирање програма / пројеката удружења која негују идентитет националних мањина – националних заједница на територији града Сомбора у 2024. години.

Конкурси ће бити објављени у петак, 9. фебруара, у Сомборским новинама и на званичном граском сајту https://www.sombor.rs/ у рубрици актуелности/конкурси и трајаће петнаест дана од дана објављивања.