ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ АТРИЈУМА ЖУПАНИЈЕ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић

Радови на партерном уређењу атријума зграде „Жупаније“ завршени су пре рока. Извршено је поплочање партера, реновирана је атмосферска канализација, постављене су клупе и нови мобилијар, а постављена је и декоративна расвета фасаде, која ће дати нову димензију овом простору у вечерњим сатима. Фонтана је задржала стари облик и као таква уклопљена је у нови изглед  партера атријума.

Реновирани простор представља још један туристички потенцијал Сомбора, а посетиоци који долазе да виде слику „Битка код Сенте“ имаће прилику и да обиђу простор атријума.

„Имали смо прилику да обиђемо завршене радове у атријуму зграде „Жупаније“. Ја би похвалио извођаче, с обзиром да су пре рока завршили ове радове. Нама је изузетно драго што коначно имамо репрезентативан атријум, с обзиром да у децембру 2018. године смо  завршили комплетну фасаду. Сада смо урадили и ово партерно уређење, заједно са расветом, клупама и осталим мобилијаром који се налази овде, тако да смо добили још један репрезентативан атријум у нашем граду. Свакако да овај простор ће моћи да користе сви туристи који буду долазили да погледају слику Битка код сенте и свакако сви наши суграђани који користе услуге Градске управе“ изјавио је градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић.

При уређењу партера строго се водило рачуна о заштити постојећег зеленила. ЈКП „Зеленило“ извршило је издизање најнижих грана, у циљу заштите „тиса“. Извођење радова сво време надзирао је и Покрајински завод за заштиту споменика културе Петроварадин, а који је израдио и одобрени Пројекат  партерног уређења. Извођач радова је „СОМБОРЕЛЕКТРО“. Сомбор, а подизвођач „Džimi Commerce“ д.о.о Пригревица.