500 НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА НА ПОКЛОН ОД ГРАДА

500 новогодишњих пакетића за малишане
500 новогодишњих пакетића за малишане

500 новогодишњих пакетића за малишане

Град Сомбор ове године одлучио је да средства која би иначе била утрошена за новогодишњи програм преусмери на куповину 500 новогодишњих пакетића, деци која припадају осетљивим и рањивим социјалним групама.

Новогодишње пакетиће добиће деца из породица корисника новчане социјалне помоћи, самим тим и корисника народне кухиње, ромска деца (са евиденције центра за социјални рад), као и удуружења која су се обратила и поденела захтев Градској управи Града Сомбора, тачније Одељењу за друштвене делатности, а то су: Удружење РВИ, Удружење слепих, Удружење оболелих од мултиплесклерозе, као и деца која су корисници дневног боравка.

Пакетићи ће се сваком детету доставити на кућну адресу, посредством Центра за социјални рад и Црвеног крста, а пакетићи за наведена удружења која су се обратила захтевом, биће достављена на адресе удружења.

„Град Сомбор је средства која су била планирана за прославу Нове године, један део, преусмерио на куповину 500 новогодишњих пакетића за децу социјално угрожених породица, до 6 година, а други део од милион динара определио за лечење тешко оболеле деце. Град Сомбор је реализацију поделе пакетића поверио Центру за социјални рад и Црвеном крсту Сомбор. Подела пакетића је кренула јуче, а сваком детету ће бити додељено до 31. децембра“ рекла је члан Градског већа Антонија Нађ Косановић.

Град је за децу која су оболела од тешких болести, определио износ од милион динара. Педијатри Дома здравља, позиваће родитеље чија су деца оболела од ретких и тешких болести, да се јаве Центру за социјални рад, где ће им се на основ лекарског налаза и мишљења исплатити једнократна новчана помоћ (у висни просечне нето зараде у Сомбору).