нов 08

ЗАВРШЕНО ПРИКУПЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ГРАЂАНА У ОКВИРУ КРЕИРАЊА БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ

Прикупљање предлога грађана у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање “ (ПБ),  који грађанима нуди могућност да учествују у креирању буџета за 2018. годину, окончано је 1. новембра 2017. године  у 14.00 часова.

Тим за имплементацију пројекта ПБ је пребројавањем доспелих упитника констатовао да је укупно достављено 948 упитника, са 42 предложена пројекта, а као неважеће Тим је одбацио 78 предлога пројеката.

Највише предлога, односно 565 попуњених упитника, односи се на реконструкцију вртића и забавишта у Кљајићеву. На другом месту, према броју достављених предлога, јесте предлог уградње (изградње) лифтова на зградама Градске управе, тзв. Жупаније и Градске куће. Лифтови би требало да буду прилагођени за превоз грађана   који користе инвалидска колица, за бебе у колицима и грађане који се отежано крећу. Према предлогу који се налази на 220 упитника,  лифтови би требало да превозе грађане од приземља до последњег спрата.

Пројекат  реконструкције дечјег игралишта и парка у улици Вере Гуцуње у Сомбору, предложен је на 14 упитника, а на једанаест упитника предложено је да се у школама изграде приступне  рампе за особе са посебним потребама.

Изградња јавног тоалета приступачног за све грађане укључујући и лица која користе инвалидска колица,  предложена је на 11 упитника, док је са предлогом изградње кружног тока на улицама Томе Роксандића-Солунских бораца-XII Војвођанске ударне бригаде, достављено шест упитника.

На четири упитника предлаже се постављање расвете на пешачкој стази Тромеђа – Апатински пут и на четири упитника предлаже се уклањање степеника на улазу у Савремену галерију  Градског  музеја Сомбор.

Достављено је и 35 појединачних предлога пројеката.

Тим за имплементацију пројекта „Партиципативно буџетирање,  78 предлога није уврстио у ранг листу предлога  јер су достављени на прошлогодишњим  обрасцима за прикупљање предлога пројеката.

Тим за ПБ ће наредних дана одредити време, рок и место за завршно гласање, о чему ће грађани бити благовремено обавештени.

                                                    Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација