феб 12

ЗБОГ ПОРАСТА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД ГРИПА, ОД СРЕДЕ 12. ФЕБРУАРА ПРИВРЕМЕНА ОБУСТАВА РАДА ПРЕДШКОЛСКИХ И ШКОЛСКИХ УСТАНОВА У ВОЈВОДИНИ

На основу препоруке Покрајинског секретаријата за здравство и Института за јавно здравље Војводине, у складу с чланом 105. Закона о основама система образовања и васпитања, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице донео је Одлуку о привременој обустави рада предшколских и школских колектива на територији АП Војводине због широке распрострањености вируса грипа.

Ради заштите здравља деце, настава се обуставља од 12. до 21. фебруара 2020. године, а први радни дан је 24.02.2020. године.

Одлука о начину надокнаде пропуштеног образовно-васпитног рада биће донета накнадно.

На подручју града Сомбора предшколска установа „Вера Гуцуња“ радиће на принципу дежурства, с тим да се у договору са оснивачем обуставља рад у објектима ПУ „Вера Гуцуња“ у насељеним местима где се обавља припремни предшколски програм при школама у Дорослову, Бездану, Бачком Брегу, Гакову, Растини, Риђици, Алекса Шантићу, као и у вртићу „Вила“ при ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору. Објекти ПУ „Вера Гуцуња“ у Сомбору за децу јасленог узраста, целодневног боравка на територији  града Сомбора биће отворена али уз препоруку родитељима да уколико су у могућности децу не доводе без преке потребе.

                                                                Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација