ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ

Командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић извршио је данас, на пункту зимске службе, смотру опреме и технике, заједно са  начелником Западнобачког управног округа и представницима Полицијске управе, јавних комуналних предузећа „Зеленило“, „Чистоћа“, „Простор“  и „Водоканал“, који су, као и претходних година, укључени у активности Зимске службе.

Градоначелник је истакао да се сва потребна механизација налази на располагању, као и да су припремљене довољне количине соли, те да је све спремно за предстојећу зиму.

„Направили смо детаљан план активности како би сви путеви били проходни за несметан живот и рад. Предвиђено је чишћење 14 општинских путева у дужини од 85 km, 38 улица првог  приоритета у дужини од 27 km, 22 улице другог приоритета у граду у дужини од 10,5 km, као и главна улица, пешачке и бициклистичке стазе. Обезбедили смо довољну количину соли за предстојећу зиму, сву потребну механизацију која је потребна да би Зимска служба функционисала беспрекорно, као и људство, како би све улице у граду и приградским насељима биле очишћене. У сарадњи са месним заједницама и Јавним комуналним предузећем Простор обезбедили смо средства за перманенцију и средства за гориво за интервенцију у свих 15 насељених места, тако да нема бриге ни за насељена места што се тиче механизације и људства. Сви наши суграђани ће у предстојећој зимској сезони моћи безбедно и на време да стигну до својих школа и до својих радних места. Сва јавна комунална предузећа уз подршку Града Сомбора улазе спремно у предстојећу зимску сезону“, поручио је градоначелник Ратковић.

Начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић истакао је да су пунктови који су задужени за државне и локалне путеве на територији Сомбора, Апатин, Куле и Оџака спремни са механизацијом.

 „Радимо сваке године устаљен систем са планом за 2022/2023. годину, исто као и са локалним путевима којих имамо 548 km подељених на прву и другу зону“, рекао је Нонковић.