8 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

Заменица Градоначелника Љиљана Тица, потписала је Уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова са Министарством рударства и енергетике.

Укупна средства за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Сомбора износе 16.250.000,00 динара, од чега је Министарство обезбедило 8.125.000,00 динара, а исто толико ће Град Сомбор издвојити из буџета.

Представницима градова и општина уговоре је свечано уручила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.

„Програм енергетске санације домаћинстава је пројекат који је, можда и више од других пројеката, директно усмерен ка грађанима и тиче се сваког становника наше земље. На овогодишњем јавном позиву још 12.000 домаћинстава моћи ће да добију субвенције за енергетску ефикасност. Такође, по први пут расписујемо посебне јавне позиве за енергетски угрожене купце, који ће у 44 локалне самоуправе моћи да добију субвенције до 90 одсто вредности улагања“, рекла је министарка Ђедовић Хандановић

Укупно је 137 градова и општина добило средства за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова, а грађани ће моћи да конкуришу за део средстава намењених за замену столарије, постављање соларних панела и колектора, замену неефикасних котлова,  постављање фасаде, изолације и друго.