У ТОКУ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦЕ МИОДРАГА ПЕТРОВИЋА ЧКАЉЕ

Град Сомбор наставља са реализацијом пројекта асфалтирања неасфалтираних улица у граду. Тим поводом, радове на асфалтирању Улице Миодрага Петровића Чкаље, обишли су градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић.

Током обиласка радова, градоначелник Ратковић се у разговору са представницима Месне заједнице „Горња Варош“, извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица и надзорним органом испред ЈКП „Простор“, информисао о тренутним радовима, али и даљим плановима за уређење саобраћајне инфраструктуре у овом делу града.

„Искористио сам прилику да обиђем радове на асфалтирању Улице Миодрага Петровића Чкаље. Паралелно са овим радовима, изводе се и припремни радови у наставку дела Улице Павла Вујисића и Душана Мудрака, а завршавају се и припреме за асфалтирање Улице Мајора Тепића. Оно што је битно је да се упоредо с овим радовима ради и на замени водоводних цеви у Улици Браће Ђулинац, тако да када и ти радови буду готови, ове четири улице ће бити у наредном периоду асфалтиране. Улице се раде у оквиру пројекта асфалтирања неасфалтираних улица, а циљ нам је да се са овим пројектом настави и у наредним годинама“, рекао је градоначелник Ратковић.

У току су радови на асфалтирању Улице Миодрага Петровића Чкаље у дужини од 190 метара и ширине од 4 метра. У претходном периоду су завршени ископи, насипање слоја песка и слоја туцаника, а када се заврши са асфалтирањем, приступиће се уређењу банкина и колских прилаза.