ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „У БОЈАМА ДЕЦЕ“

У организацији Удружења сомборских учитеља, а под покровитељством Града Сомбора, у Народном позоришту у Сомбору, свечано је отворена манифестација „У бојама деце“, која ће ове године да траје три дана, а одржава се под слоганом „Учитељи, нашег знања темељи“. Испред локалне самоуправе, отварању манифестације присуствовале су заменица градоначелника Љиљана Тица и чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков.

На самом почетку догађаја присутнима се обратила председница Удружења сомборских учитеља Љиљана Мудринић.

„Изузетна ми је част што имам прилику да вас поздравим у име Удружења. Успостављањем чврстих темеља и снажних веза између природних потреба детета да учи кроз игру, да свет око себе спознаје, али и да га мења и усавршава, настојали смо да ослушкујемо њихове потребе, да будемо актуелни и активни, не само у учионицама, већ у свим сферама друштвеног живота. Свесни смо важности трајних веза које се преко учитеља успостављају између детета и света сазнавања. Желим нам свима успех у раду, а пре свега, много радости“, рекла је Љиљана Мудринић.

Током три дана, манифестација игре, знања и размене искуства ће се одржати кроз активност наставничког и ученичког стваралаштва, преко ликовно – литерарног конкурса „Хероји нашег доба“, стручног скупа под називом „Како сачувати интегритет учитеља и наставника у данашње време“, јавног часа са пензионерима и едукативно – креативних и спортских активносту у оквиру „Шареног дворишта“.

Целокупни програм су својим наступом улепшали дечији хор „Теслини славуји“ ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево, као и ученици ОШ „Иво Лола Рибар“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор. За крај вечери, чланови драмске секције ОШ „Иво Лола Рибар“ извели су представу „Судац срца мека“, у режији Тање Огризовић.