avg 21

TRI DANA „ART OKUPACIJE“

Od petka 23. avgusta do nedelje 25. avgusta Sombor će treću godinu za redom biti pod „Art okupacijom“.

Festival „Art okupacija“ okuplja studente umetničkih akademija iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Banja Luke i Štutgarta, koji će se predstaviti kroz likovno, muzičko, filmsko i dramsko stvaralaštvo.

Raznovrsni umetnički programi odvijaće se na popularnim gradskim lokacijama: Trg Svetog Đorđa, Kabare, dvorište Gradskog muzeja Sombor, Trg Svetog Trojstva, plato ispred Županije, ulica Kralja Petra I itd.

Pozivamo vas da uživate u programima festivala i jedinstvenoj atmosferi koju će stvoriti spontana interakcija umetničkih aktivnosti i svakodnevnog ritma grada.

Program festivala možete da pogledate ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

avg 21

IZLICITIRANE PARCELE U INDUSTRIJSKOJ ZONI

Na juče održanoj javnoj licitaciji izlicitirane su tri parcele u Industrijskoj zoni Grada Sombora.

Parcela 9453/6 površine 11.732m², parcela 9456/11 površine 5584m² i parcela 9458/17 površine 26754m² od sada su u vlasništvu kompanije „Progetti“ doo, koja će izgraditi nove proizvodne objekte u Somboru.

Zemljište je izlicitirano po početnoj ceni od 20.272.200,00 dinara, odnosno 460,00 dinara/m².

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

avg 21

RAD NA NACRTU ODLUKE O TREĆIM IZMENAMA I DOPUNAMA O UREĐENJU GRADA

Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora pristupilo je radu na nacrtu Odluke o trećim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada.

Ova Odluka odnosiće se na zabranu ostavljanja neregistrovanih, havarisanih i odbačenih plovila na površinama javne namene i na kretanje vozila pešačkom zonom.

Nadležno Odeljenje će nakon završetka rada na nacrtu odluke sprovesti javnu raspravu tokom koje će sva zainteresovana lica moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare za nacrt Odluke o trećim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada.

Originalno obaveštenje možete da pogledate ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

avg 21

NASTAVLJAJU SE VISOKE TEMERATURE

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature za period od 21.08.2019. godine u 10,00 časova do 22.08.2019. godine u 00,00 časova.

Na području Bačke danas je na snazi narandžasti meteoalarm sa očekivanim maksimalnim temperaturama iznad 35 ̊ celzijusa.

Originalno upozorenje RHMZ možete pogledati ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

avg 20

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ODLUKE O BORAVIŠNOJ TAKSI

Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave grada Sombora objavilo je poziv na javnu raspravu o nacrtu Odluke o boravišnoj taksi.

Odluka o boravišnoj taksi donosi se kako bi se uskladili propisi sa odredbama novog Zakona o ugostiteljstvu. Po novom Zakonu o ugostiteljstvu fizička lica kao obveznici plaćaju boravišnu taksu paušalno na godišnjem nivou, a pravna lica plaćaju boravišnu taksu na dosadašnji način. Visinu godišnjeg iznosa boravišne takse utvrđuje nadležno Odeljenje.

Javna rasprava će trajati u periodu od 23.08.2019. do 06.09.2019. godine.

Građani mogu da dostave predloge, sugestije i komentare u pisanom obliku na adresu: Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša br.1, 25000 Sombor, ili u elektronskom obliku  na sledeći mejl: ikamerer@sombor.rs, najkasnije do 30.08.2019. godine.

06.09.2019. godine održaće se javna prezentacija nacrta Odluke o boravišnoj taksi, u periodu od 10,00 do 11,00 časova, u sobi 108 zgrade Županije u Somboru, Trg cara Uroša br.1.

Javni poziv na javnu raspravu i nacrt Odluke o boravišnoj taksi pogledajte ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

avg 20

PRIPREMA SE NOVA ODLUKA O FIJAKERSKOM PREVOZU

Kako postojeća Odluka o organizaciji, načinu i uslovima za obavljanje prevoza fijakerima u Gradu  Somboru nije u skladu sa novim propisima, Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj je u saradnji sa Odeljenjem za komunalnu delatnost, imovinsko pravne i stambene odnose pristupilo izradi predloga nove Odluke o organizaciji, načinu i uslovima za obavljanje prevoza fijakerima u Gradu Somboru.

Nakon što se sačini predlog odluke, Odeljenje  za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora će sprovesti javnu raspravu tokom koje će sva zainteresovana lica moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare za predlog Odluke o organizaciji, načinu i uslovima za obavljanje prevoza fijakerima u Gradu Somboru.

Originalno obaveštenje možete da pogledate ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Zvanična internet prezentacija
No Notify!