jun 24

ODRŽANA 163. SEDNICA GRADSKOG VEĆA

163. sednica Gradskog veća

163. sednica Gradskog veća

163. sednica Gradskog veća Grada Sombora održana je u ponedeljak 24.06.2019. godine.

Većnici su odlučivali o šest tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, usvojeni su Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije centralne zone „Venac“ PGR-01, Predlog odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana Grada Sombora i Predlog za usvajanje finansijskog plana – „Organizovanje i funkcionisanje civilne zaštite – javni red i bezbednost“.

Planiranje, korišćenje, zaštita, uređenje i građenje u području obuhvata Plana generalne regulacije zasnivaće se na principima racionalne organizacije i uređenja prostora, usklađivanjem korišćenja prostora sa stvorenim mogućnostima i ograničenjima i sa potrebama dugoročnog razvoja.

Odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana Grada Sombora za osnovni cilj ima izradu strateškog dokumenta kojim će se: utvrditi planski razvoj svih gradskih funkcija sa pratećim sadržajima, preispitati granica građevinskog zemljišta, unaprediti komunalna infrastruktura, kao i stvoriti osnova za izradu PGR-ova na celokupnoj teritoriji obuhvata Plana, kako bi se buduća graditeljska aktivnost na ovom prostoru usmerila u pravcu najveće moguće usklađenosti pojedinačnih, grupnih i opštih društvenih interesa.

Finansijskim planom – „Organizovanje i funkcionisanje civilne zaštite – javni red i bezbednost“ raspoređuju se sredstva u iznosu od 5.671.000,34 dinara koja su obezbeđena Odlukom o budžetu grada Sombora za 2019. godinu za organizovanje i funkcionisanje civilne zaštite na: troškove izrade Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama Grada Sombora, servisiranje sirena za javno uzbunjivanje na teritoriji Grada Sombora, opremanje jedinice civilne zaštite opšte namene (uniforme, čizme, pumpe i sredstva radio veze), izdatke za gorivo za vatrogasna vozila za DVD, materijal za tekuće potrebe DVD-a i pokriće dela obaveza DVD-a po ugovorima iz 2018. godine.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

jun 24

LEPOTA I MLADOST U FOKUSU

Gradonačelnica Dušanka Golubović proglasila je drugu pratilju Nikolinu Cupać

Gradonačelnica Dušanka Golubović proglasila je drugu pratilju Nikolinu Cupać

Prvi izbor za Mis Zapadnobačkog okruga održan je u nedelju 23.06.2019. godine u sali „Cristal Lux“ u Somboru. Događaj je organizovala Modna agencija „Angels Models“ iz Sombora, pod licencom „Miss Serbia“, uz podršku Grada Sombora.

Ovo je bio prvi izbor za mis u Somboru posle više od jedne decenije. Učestvovalo je 15 devojaka iz Zapadnobačkog okruga, a pobednica je Anđela Graovac koja se direktno plasirala na takmičenje za izbor za Mis Srbije.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović bila je u sastavu žirija koji je odlučivao o plasmanu devojaka.

„Posebno mi je drago što su lepota i mladost večeras u fokusu, ali da će biti nagrađeni onim što je bitno za njihovo obrazovanje, a to je stipendija za pobednicu. Sklop lepote, znanja i obrazovanja nosi jednu posebnu harizmu koja svakom garantuje uspeh, zbog toga zaista velika zahvalnost organizatoru, u nadi da će istrajati i u buduće prepoznavati Sombor kao mesto lepote“ poručila je ovom prilikom gradonačelnica Dušanka Golubović.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

jun 23

ODRŽAN XXII SOMBORSKI KOTLIĆ

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović upalila prvu vatru

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović upalila prvu vatru

U subotu 22. juna 2019. god. na popularnom ćelavom trgu u Somboru je održana tradicionalna manifestacija Somborski kotlić.“ XXII Somborski kotlić“ okupio je preko 250 učesnika od kojih 47 koji su želeli da se i ove godine oprobaju kao kuvari, kako bi neko od njih poneo titulu najboljeg kuvara ribljeg paprikaša.

Prvu vatru, tradicionalno, upalila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, a odmah zatim kuvare i posetioce zabavljao je tamburaški orkestar „Ravnica“ iz Subotice.

Na žalost i učesnika i brojnih gostiju koji su došli da uživaju u paprikašu i dobroj muzici i onih koji su došli da čuju Harisa Džinovića, jako nevreme prekinulo je ovu manifestaciju, tako da smo ostali uskraćeni da saznamo ko je najbolji kuvar za 2019. godinu.

Ipak, na radost svih naših sugrađana, najbolji kuvar će biti proglašen narednih dana, s obzirom da su kuvari takmičari ipak uspeli da završe svoje paprikaše, a   organizator ove manifestacije Turistička organizacija grada Sombora i direktor Đuro Todorić, dogovorili su sa našim estradnim umetnikom Harisom Džinovićem da koncert koji je otkazan zbog nevremena  održi u jednom od narednih termina o čemu ćemo biti na vreme obavešteni.

                                                                        Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

jun 23

NOVA UPOZORENJA NA VREMENSKE NEPOGODE

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje za period od 23.06. u 00,00 časova do 25.06.2019.  godine u 00,00 časova.

Veoma opasna pojava (crveni meteoalarm) na snazi je 23.06.2019. godine na području Bačke, kada se očekuju pljusak kiše sa količinom padavina većom od 30 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 sata i lokalna pojava grmljavina sa gradom.

Originalno obaveštenje RHMZ pogledajte ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

jun 23

„4. LETNJI DAN KULTURE NEMAČKE NACIONALNE MANJINE“

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović posetila je "4. Letnji dan kulture nemačke nacionalne manjine"

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović posetila je „4. Letnji dan kulture nemačke nacionalne manjine“

„Letnji dan kulture nemačke nacionalne manjine“ održan je po četvrti put u subotu 22. juna 2019. godine u dvorištu Udruženja Nemaca Gerhard u Somboru.

Domaćini su obučeni u nacionalnu nošnju dočekali goste među kojima su bili brojni  saradnici, predstavnici Ambasade SR Nemačke i predstavnici Grada Sombora na čelu sa gradonačelnicom Dušankom Golubović.

Predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Mihael Plac ovom prilikom podsetio je na značaj dela Antona Beka za nemačku nacionalnu zajednicu, zahvalio se mnogobrojnim saradnicima i partnerima, a posebno Gradu Somboru i gradonačelnici za pomoć izrazivši nadu da će sledeći „Letnji dan kulture nemačke nacionalne manjine“ dočekati sa otvorenim Muzejem podunavskih Švaba u Somboru.

Posetioci „4. Letnjeg dana kulture nemačke nacionalne manjine“ imali su priliku da probaju tradicionalna nemačka jela i pića uz prigodan program.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

jun 21

ZA DOBRU ENERGIJU U BAČKOM MONOŠTORU

Aleksanrar Macura iz RES fonda, Željko Zečević iz RES fonda, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i Jasminka Jung iz RES fonda

Aleksandar Macura iz RES fonda, Željko Zečević iz RES fonda, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i Jasminka Jung iz RES fonda

Zgrada Doma kulture u Bačkom Monoštoru bila je mesto gde je danas prezentovan Projekat „Dobra energija u Bačkom Monoštoru“. Građani i predstavnici grada imali su priliku da se upoznaju sa temama koje se tiču energetske slike zajednice, mogućnosti za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i primerima iz okruženja.

Događaj je organizovala RES fondacija u saradnji sa Gradom Somborom, a o temama su govorili predstavnici Mreže dobre energije i RES fondacije Aleksandar Macura, Željko Zečević i Jasminka Jung (Young).

Prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i rekao da je Bački Monoštor zbog svoje specifičnosti saživota ljudi i prirode pravo mesto za razgovor i početku primene energije koja se dobija iz obnovljivih izvora.

„Želim da se zahvalim što je urađen katastar javne rasvete u Bačkom Monoštoru. Analiza potrošnje energije u javnom sektoru prvi je korak koji otvara mogućnosti za poboljšanje energetske efikasnosti, prvi uslov za početak primene novih obnovljivih izvora energije“ naglasio je ovom prilikom Ratković.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Zvanična internet prezentacija
No Notify!