apr 21

OD JESENI, GIMNAZIJALCI ĆE FIZIČKO RADITI U NOVOJ FISKULTURNOJ SALI

Vrednost radova nešto manje od 40 miliona dinara

Radovi na dogradnji i adaptaciji fiskulturne sale u somborskoj Gimnaziji „Veljko Petrović“ počeće u roku od tri dana, rečeno je prilikom uvođenja DOO „Somborelektro“, kao izvođača radova u posao. Rok za završetak radova je stotinu dana, a danas su izvršene prve pripreme za početak dogradnje.
Svemu je prethodio projekat u kojem sa po 50 odsto sredstava učestvuju Ministarstvo privrede i Grad Sombor i prema kojem ukupna vrednost radova sa PDV-om iznosi 39.790.493,22 dinara.
Predstavnici Ministarstva privrede, Grada Sombora, izvođača radova i Gimnazije „Veljko Petrović“ su na današnjem sastanku razjasnili sve bitne detalje oko realizacije projekta.
Sastanku organizovanom u zgradi lokalne samouprave, a potom i u Gimnaziji, prisustvovali su gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 21

SOMBORSKI POLUMARATON, NAJSTARIJA ULIČNA TRKA U SRBIJI, ODRŽAĆE SE 21. MAJA

Dragan Maksimović, Damir Marković , Branislav Svorcan

38. Somborski polumaraton, održaće se 21. maja 2017. godine, najavio je organizacioni odbor ove najstarije ulične trke u Srbiji.
„38. Somborski polumaraton će se održati uz podršku Grada Sombora, Sportskog saveza grada Sombora, Turističke organizacije grada Sombora, somborskog Crvenog krsta i mnogih drugih pojedinaca i institucija. Davne 1980. godine, kada je održana prva ulična trka, nismo ni sanjali da će prerasti u tradiciju“, kazao je Damir Marković, član AK „Somaraton“, organizatora trke.
Marković je naveo da se za trku već prijavilo 300 takmičara iz Srbije i okolnih država, te da se očekuje rekordan broj od 600 takmičara.
„Posle promene trase ovo je postala prava gradska trka i pozivamo naše sugrađane da na taj dan, 21. maja, svi budemo u Somboru. Ova trka ima dušu i odlikuje se gostoprimstvom i dobrom organizacijom. Cilj nam je da Sombor osim po kulturi i zelenilu, bude prepoznatljiv i po Somborskom polumaratonu, koji može da bude pravi sportski i turistički biser grada“, rekao je Marković i dodao da će i ove godine za najmlađe trkače biti organizovana popularna „trka pužića.“
Dragan Maksimović, predsednik Sportskog saveza grada Sombora, je naveo da je Somborski polumaraton jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija tokom godine i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i AK „Somaraton“ na istrajnosti u organizovanju ovako kvalitetne sportske manifestacije.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 21

SOMBOR DOMAĆIN DVODNEVNE KONFERENCIJE PREDSTAVNIKA GRADOVA BAČ-KIŠKUN ŽUPANIJE

Gradonačelnica Sombora i predsednik Skupštine Bač-Kiškun županije razmenili su poklone

Predstavnici gradova i opština Bač-Kiškun županije (Mađarska) održali su u Somboru, 20. i 21. aprila 2017. godine, tematsku konferenciju o politici zapošljavanja u Republici Mađarskoj.
Goste je pozdravila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ističući zadovoljstvo što su predstavnici Bač-Kiškun županije izabrali Sombor kao mesto održavanja sastanka.
„Nadam se da ste prepoznali potencijale i ono šta naš grad može da ponudi. Imamo nekoliko bratskih gradova u Republici Mađarskoj, i isto tako dobru saradnju sa drugim gradovima u okvirima projekata prekogranične saradnje i projekata razvoja grada. Cilj nam je da prepoznamo zajedničke interese u budućoj saradnji sa onima sa kojima smo do sada sarađivali, te da uspostavimo saradnju sa onima sa kojima nismo do sada imali priliku da sarađujemo“, kazala je gradonačelnica.
Golubović je navela da su oblast ekonomskog razvoja i razvoja infrastrukture pitanja koja će Bač-Kiškun županiju i Grad Sombor upućivati na saradnju i u budućnosti, posebno u pogledu prenosa iskustava kod apliciranja na fondove Evropske unije.
Pročitati ostatak ovog unosa »

apr 19

23. APRILA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZBOG ODRŽAVANJA BICIKLISTIČKE TRKE „TROFEJ SOMBORA-KUP SRBIJE-DRUM“

U nedelju, 23. aprila 2017. godine, u periodu  od 12.00 do 18.00 časova,  zbog održavanja biciklističke trke „Trofej Sombora-KUP Srbije-drum“ biće zabranjen saobraćaj  u ulicama: Svetozara Miletića, Radišićevoj, V.V. Radomira Putnika, Kamenka Gagrčina, Karađorđevoj i ulici Vase Stajića. Pre održavanja trke biće postavljena privremena saobraćajna  signalizacija i oprema puta, a  saobraćaj će se odvijati prema projektu koji je uradio „Ipon“ PA.
Radi bezbednijeg odvijanja saobraćaja za vreme trajanja biciklističke trke, biće obezbeđeno prisustvo radnika saobraćajne policije. Posle završetka trke, a najkasnije u roku od dva časa , organizator ima obavezu da ukloni nepotrebne saobraćajne znake i opremu puta i uspostavi prvobitni režim saobraćaja, te da o tome obavesti upravljača opštinskih puteva JKP „Prostor“.
Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 19

22. APRILA, OD 14.00 DO 18.00 ČASOVA, BIĆE OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA DEONICI PUTA BAČKI MONOŠTOR-BEZDAN, I POJEDINIM ULICAMA U OVIM SELIMA

U subotu, 22. aprila 2017. godine, biće održana biciklistička trka „SOMBOR OPEN ITT“.
Trka će se odvijati na opštinskim putevima i ulicama i to na opštinskom putu L-405, ulicama Ivana Gorana Kovačića i Lovačka u Bačkom Monoštoru, deonici Bački Monoštor-Bezdan i ulici Žrtava fašizma u Bezdanu.
Zbog održavanja trke saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila u vremenu od 14.00 do 18.00 časova, odnosno za vreme održavanja biciklističke trke.
Glavni projekat privremene saobraćajne signalizacije za potrebe ove sportske manifestacije izradio je „DP-ING“ DOO, Novi Bečej.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 19

U DELU ULICE LAZE KOSTIĆA U SOMBORU, OD 21. APRILA DO 31. AVGUSTA, BIĆE IZMENJEN REŽIMA SAOBRAĆAJA

U petak, 21. aprila,  počeće radovi na  dogradnji  i adaptaciji  fiskulturne sale u Gimnaziji „Veljko Petrović“.  Za vreme trajanja radova biće izmenjen režim saobraćaja u delu ulice Laze Kostića u Somboru.
Prema izmenjenom režimu saobraćaj će se odvijati od 21. aprila do 31. avgusta 2017. godine, a izvođač radova „Somborelektro“ DOO ima obavezu da postavi privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu puta prema projektu „DP-ING“ DOO, Novi Bečej.
Izvođač radova ima obavezu da, po potrebi, obezbedi prisustvo radnika saobraćajne policije i da preduzima sve potrebne mere u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.
Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 18

EVIDENTIRANJE DECE ZA UPIS U PREDŠKOLSKU USTANOVU OD OSMOG DO 17. MAJA

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, raspisalo je OGLAS za upis dece u predškolsku ustanovu.

U predškolsku ustanovu upisuju se sva deca pred polazak u školu, a roditelj, odnosno staratelj prijavljuje dete radi pohađanja pripremnog predškolskog programa.

U pripremni predškolski program za školsku 2017/2018. godinu upisuju se deca rođena od 01. marta 2011. do 01. marta 2012. godine.

Roditelj, odnosno staratelj koji je zainteresovan za raniji polazak deteta u školu, može dete upisati u pripremnu predškolsku grupu, a dete će biti primljeno u objekat u kojem ima mesta. Za raniji polazak u školu, odnosno pripremni program mogu biti prijavljena deca rođena u od 01. marta 2012. do 31. avgusta 2012. godine.

Prijavljivanje dece u pripremni program će se vršiti u periodu od osmog do 17. maja 2017. godine, u objektima Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, u gradu i somborskim selima. Prijavljivanje će se vršiti svakog radnog dana od 7.00 do 8.00 časova i od 12.00 do 13.00 časova, a utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima od 17.00 do 19.00 časova.

Prilikom upisa roditelj, odnosno staratelj prilaže sledeća dokumenta:

  • izvod iz matične knjige rođenih za dete,
  • važeću ličnu kartu sa tačnom adresom roditelja/staratelja,
  • za decu pod starateljstvom podnosi se rešenje o starateljstvu,
  • prilaže se i dokaz o zdravstvenom pregledu deteta i
  • popunjen obrazac koji se dobija od vaspitača.

Upis deteta u predškolski pripremni program je zakonska obaveza roditelja/staratelja.

Oglas o evidentiranju dece za upis u predškolsku ustanovu dostupan je u rubrici oglasi.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 13

USKRŠNJA ČESTITKA GRADONAČELNICE DUŠANKE GOLUBOVIĆ

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović

Dragi sugrađani,

Pred nama su uskršnji praznici. Dočekajmo ih u skladu sa porukom ovog najvećeg hrišćanskog praznika: radosni – zbog pobede života nad smrti, zajedno – zbog pobede zajedništva nad podelama, jedinstveni i tolerantni – zbog vekovnog suživota građana na ovim prostorima.
Dragi prijatelji, svima vama koji slavite vaskrsnuće Sina Božjeg Isusa Hrista po julijanskom, kao i po gregorijanskom kalendaru, čestitam Uskrs.

Gradonačelnica

Dušanka Golubović

apr 13

ODRŽANA 12. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA SOMBORA

12. sednica Skupštine grada Sombora

Na 12. sednici Skupštine grada Sombora, održanoj 13. aprila, odbornici su većinom glasova usvojili Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Grada Sombora za 2017. godinu, a potom prihvatili rešenje o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2017. godinu.
I treća tačka dnevnog reda odnosila se na državno poljoprivredno zemljište, odnosno na obrazovanje Komisije za izradu predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Sombora za 2018. godinu, predloženo rešenje odbornici su prihvatili većinom glasova.
Odbornici su većinom glasova prihvatili i izmene i dopune Odluke o promeni osnivačkih akata u preduzećima: JKP „Energana“, JKP „Prostor“ i JKP „Vodokanal“.
Većinom glasova Skupština je donela Odluku o trećim izmenama i dopunama odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim i zanatskim objektima i objektima za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu na teritoriji Grada Sombora, kao i aneks ugovora sa DOO „Ponest“, Sombor.
Odbornici su prihvatili i izveštaj o radu Gradonačelnice i Gradskog veća za 2016. godinu, kao i izveštaj o radu Gradske uprave grada Sombora za 2016. godinu.
I izveštaji o radu zaštitnice građana i Pravobranilaštva grada Sombora za 2016. godinu, prihvaćeni su većinom glasova.
Većinom glasova odbornici su prihvatili rešenje o prestanku funkcije v.d. direktora JKP „Energana“ Vase Krsteskog i rešenje o imenovanju Aleksandra Čorka za v.d. direktora ovog preduzeća.
Odbornici su odlučili o imovinsko-pravnim predmetima i odlučili o predloženim rešenjima u okviru tačke izbori i imenovanja.
12. sednica Skupštine grada je završena postavljanjem odborničkih pitanja.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 12

NJ.E. ALEKSANDAR ČEPURIN, AMBASADOR RUSKE FEDERACIJE U SRBIJI, U SKLOPU MANIFESTACIJE „DANI RUSKE KULTURE U SOMBORU“ OTVORIO IZLOŽBU SLIKA RUSKIH SLIKARA

Ambasador Čepurin i gradonačelnica Golubović

Manifestacija „Dani ruske kulture u Somboru“ počela je 8. i trajaće do 18. aprila 2017. godine. Manifestacija obiluje dešavanjima iz oblasti kulture, a 12. aprila izložbu slika dvoje ruskih umetnika otvorio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji NJ.E. Aleksandar Vasiljevič Čepurin.

U pratnji NJ.E. ambasadora Čepurina, bila je njegova  supruga  gospođa  Natalija Čepurin, šef protokola Ambasade RF Dmitrij Karapotkin, te Jefgenij Djomin, zamenik direktora Ruskog doma i  Dmitrij Jegorov, šef Odseka za kulturu, sport i turizam Ruskog doma.

Za predstavnike Ambasade RF, Ruskog doma, kao i umetnike iz Petrograda, gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović i predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić, priredili su prijem u velikoj sali u zgradi lokalne samouprave.

Pročitati ostatak ovog unosa »

apr 11

DISTRIBUCIJA PREHRAMBENIH HUMANITARNIH PAKETA

Prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada – briga o socijalno najugroženijima mora biti kontinuirana

Počela je distribucija 550 humanitarno-prehrambenih paketa za socijalno najugroženije stanovnike somborskih sela i salaških naselja.

Somborski Crveni krst je počeo dostavljanje paketa seoskim mesnim zajednicama, prema evidenciji lica u stanju socijalne potrebe  Centra za socijalni rad u Somboru.

Distribuciji paketa prisustvovao je prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada Sombora koji je najavio brzu podelu druge tranše paketa.

 „Paketi će  u toku dva naredna dana  biti distribuirani mesnim zajednicama i ovom  podelom smo uspostavili kontinuitet koji smo planirali, tako da će svaka dva meseca biti po  jedna podela humanitarnih paketa. Sastav paketa je nepromenjen u odnosu na ranije, kako po kvalitetu, tako i po vrednosti“, kazao je dr Parčetić i svim sugrađanima čestitao Uskrs, kako  onima koji Uskrs slave po julijanskom,  tako i onima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru. Prim. dr Parčetić je dodao da se nada da će humanitarni prehrambeni paketi pomoći da i socijalno najugroženiji sugrađani prijatnije  provedu  uskršnje praznike.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

apr 11

DONEŠEN PRAVILNIK O POSTAVLJANJU BAŠTA ISPRED UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

56. sednica Gradskog veća

Gradsko veće je na 56. sednici utvrdilo Pravilnik o postavljanju bašta ispred ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Sombora. Bašte se mogu postavljati u periodu od 01. marta do 01. novembra, ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju, a Pravilnikom su precizno određeni visina i površina tende za zasenčenje. Novina u pravilniku je i da se depozit, koji investitor uplaćuje pre odobrenja postavljanja bašte, može koristiti kako za nadoknadu troškova uklanjanja ukoliko investitor sam ne ukloni baštu po prestanku rada bašte. Depozit se može koristiti i za nadoknadu troškova prinudnog uklanjanja bašte, a na osnovu rešenja nadležnih u Gradskoj upravi grada Sombora. Pravilnikom su detaljno propisani razlozi za uklanjanje i postupak uklanjanja bašte, donosi ga gradonačelnica i stupiće na snagu danom donošenja.
Gradsko veće je razmotrilo zahtev Poljoprivredne stručne službe „Sombor“ u kojem se traži preispitivanje utvrđene tržišne cene za otkup građevinskog objekta na katastarskoj parceli br. 7978 KO Sombor 1, koja je prema njihovim navodima visoka. Veće je prihvatilo zahtev PSS „Sombor“ i uputilo predlog odbornicima Skupštine grada Sombora da se sa dnevnog reda 12. Sednice Skupštine grada Sombora, zakazane za 13. april 2017. godine povuče tačka koja se odnosi na imovinsko-pravni predmet PSS „Sombor“, zbog preispitivanja utvrđene tržišne cene.
Gradsko veće je odobrilo 70.000,00 dinara za štampanje knjige „Međustanica Lisabon“, somborskom piscu Dušanu Saviću. Savić je član Društva književnika Vojvodine, Društva književnika Republike Srpske i Austrijskog P.E.N. Centra. Već 25 godina živi i radi u Somboru i njegova dela su prevedena na mnoge strane jezike.
Gradsko veće je na 56. sednici, održanoj 11. aprila, usvojilo izveštaj o stanju robnih rezervi Grada Sombora na dan 31.12.2016. godine i odlučilo o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Starije objave «

Zvanična internet prezentacija
No Notify!