авг 04

УПОЗОРЕЊЕ НА ВЕЋУ КОЛИЧИНУ ПАДАВИНА

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на могућу локалну појаву грмљавине са градом и количином падавина која може да преже количину од 20 литара по квадратном метру у периоду од 3 часа. Упозорење је издато за период од 04.08.2020. године у 10,00 часова до 05.08.2020. године у 00,00 часова.

Ове појаве очекују се на подручју Бачке и окарактерисане као опасне појаве са ознаком наранџастог метеоаларма.

Оригинално обавештење РХМЗ погледајте овде.

авг 03

ПЛАН ВРШЕЊА КОМУНАЛНО-ПОЛИЦИЈСКОГ НАДЗОРА ПО НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ

Одељење инспекције и комуналне полиције Градске управе града Сомбора ће, у току месеца августа 2020. године, путем комуналне полиције, вршити контролу комуналног реда у складу са важећим порописима, у свим насељеним местима на територији Града Сомбора.

Надзор ће се, у месецу августа 2020.године, вршити по следећем распореду:

  • 11.08. Стапар и Дорослово
  • 12.08. Чонопља и Телечка
  • 13.08. Бачки Моноштор
  • 18.08. Алекса Шантић и Светозар Милетић
  • 19.08. Кљајићево
  • 20.08. Гаково и Растина
  • 25.08. Станишић и Риђица
  • 26.08. Бачки Брег и Колут
  • 27.08. Бездан

Контакт са Одељењем инспекције и комуналне полиције грађани могу да остваре и мимо редовних посета насељеним местима и то путем телефона: 025/468-241, или путем електронске поште на: komunalnapolicija@sombor.rs.

јул 31

ВАНРЕДНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ 4. АВГУСТА

Црвени крст Сомбор, у сарадњи са партнерима из Завода за трансфузију крви Војводине, у уторак, 4. августа 2020. године, због смањеног броја јединица крви, организује ванредну акцију добровољног давања крви. Акција ће се одвијати у термину од 09.00 до 13.00 часова у просторијама Центра за едукацију Црвеног крста Сомбор, на адреси Апатински пут број 19.

Моле се суграђани да, уколико имају прехладу, кашаљ, кијање, повишену телесну температуру, или су били у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију корона вирусом, не долазе на акцију добровољног давања крви.

јул 29

ОДРЖАНА 207. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА СОМБОРА

207. седница Градског већа

Градско веће града Сомбора одржало је данас 207. седницу којом је председавала градоначелница Душанка Голубовић. Чланови Градског већа одлучивали су о 18 тачака дневног реда.

Градско веће усвојило је предлог за проширење површина башта угоститељских објеката у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19. Према овом предлогу, угоститељима ће бити омогућено да увећају површину башта угоститељских објеката, где год је то могуће у смислу неометаног коришћења тротоара, пешачких зона као и слободног пролаза интервентних возила. Потреба за увећањем површина башта узрокована је мерама превенције ширења заразне болести COVID-19 и прописаног већег растојања међу столовимa од уобичајеног, тако да, иако ће се увећати површина баште угоститељског објекта, број столова и столица ће остати исти. Накнада за коришћење јавне површине остаје иста, а захтев за проширење упућује се Одељењу за просторно планирање урбанизам и грађевинарство Градске управе града Сомбора.

Код башта угоститељских објеката где није могуће увећати површину, умањује се број столова на непромењеној површини, уз пропорционално умањење накнаде за коришћење јавне површине.

На 207. седници Градског већа града Сомбора усвојени су и предлог Одлуке о завршном рачуну буџета Града Сомбора за 2019. годину, предлог Одлуке о доношењу плана детањне регулације пословно-спортске зоне око Градског стадиона, као и предлог Одлуке о додели средстава лицима која су учествовала на конкурсу за доделу средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство у 2020. години.

јул 28

ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА ЛАРВИ КОМАРАЦА 31. ЈУЛА

Третман сузбијања ларви комараца са земље вршиће се у петак, 31. јула 2020. године, са почетком у 8.00 часова на територији Града Сомбора.

Третман ће вршити компанија „Еко сан плус“ препаратима LARVASTOP ZG и PIRIPROX ZG који нису опасни за пчеле.

Третираће се приобаље река, изливи река, канали, језера и баре, на локалитетима Сомбор, Обзир, Ненадић, Гаково, Растина, Бездан, Колут и Бачки Брег.

јул 28

ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАНСИРАЊУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА

Потписивање уговора о финансирању реконструкције сомборског породилишта

Градоначелница Града Сомбора Душанка Голубовић, в.д. директора Управе за имовину Аутономне покрајине Војводине Маја Стојилковић и в.д. директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Драган Растовић потписали су данас Уговор о финансирању радова на реконструкцији објекта Опште болнице „Др Радивој Симоновић“.

Потписивањем овог уговора омогућено је Граду Сомбору да финансира реконструкцију сомборског породилишта, у ком годишње свет угледа преко 1000 беба.

У оквиру реконстукције адапираће се постојећи простор тако да се добије већи број соба са мање кревета, а реновираће се и тоалети и друге просторије, како би се створили бољи услови за боравак породиља и трудница, а такође и за рад особља. У плану је и једна нова услуга – могућност да најближи чланови породице већ прве дане живота бебе проводе заједно са мајком у породилишту.

Град Сомбор је за реконструкцију издвојио износ од 10.000.000 динара, а преко конкурса Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику за исту намену одобрена су средства у износу од око 11.000.000 динара.

Званична интернет презентација
No Notify!