БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА ОД СОМБОРА ДО КИКИНДЕ

Радни састанак у Великој скупштинској сали у Сомбору
Радни састанак у Великој скупштинској сали у Сомбору

Радни састанак у Великој скупштинској сали у Сомбору

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, на радном састанку, одржаном у Сомбору, најавио је изградњу брзе саобраћајнице, која ће се простирати од Бачког Брега до Накова. Тај пут повезаће две државе са којима се Србија граничи, Мађарску на самом северозападу наше земље и Румунију на истоку. Значај овакве саобраћајнице, која ће повезати читаву Војводину попречно је изузетан, како за економију, тако и за инфраструктуру наше државе. Из ресорног Министарства су препознали да економски развој Сомбора, Кикинде и осталих градова који се налазе на планираној траси, угрожава удаљеност и неповезаност са саобраћајницама које повезују целу Европу.

„Великим политичким активизмом, личном иницијативом председника Републике, ми смо донели одлуку, буџетирали је и у ситуацији смо да у наредних годину дана кренемо да реализујемо овај пут, брзу саобраћајницу, коју ми сада зовемо Сомбор – Кикинда, као два највећа града која треба да споји“ изјавио је министар, и додао да је у питању инвестиција од историјског значаја.

Радном састанку присуствовали су и представници свих општина које се налазе на планираном путу, који су имали прилику да министру Момировићу изнесу и текуће проблеме са којима се суочавају на територији својих градова. Министарство ће све изнете захтеве и предлоге размотрити, те ће они након приоритизације бити и реализовани. Значај планиране саобраћајнице ће свакако умногоме убрзати развој привреде и олакшати грађанима из свих места на планираној траси.

„Она ће значајно олакшати комуникацију, убрзати комуникацију, повећати безбедност, олакшати грађанима који живе на овој комуникацији, који се суочавају тренутно да су саобраћајнице њихове које су локалног карактера уствари саобраћајнице где пролазе тешки камиони и други транспортни камиони, то ће све постати прошлост у некој блиској будућности и ми на томе јако озбиљно радимо“ додао је министар.

Из буџета за идућу годину је издвојено 100 милиона евра за изградњу тог пута, почетак радова се очекује у септембру 2021. а планирано је да се са изградњом заврши у року од две и по године.