мар 23

ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДА И ПРВОГ ЦЕНТРА ЗА ОБУКУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПОЛОЖИЛЕ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕНИКЕ ЖРТВАМА НАТО АГРЕСОРА

Делегација Града венац је положила и на споменик заставнику Радовану Медићу - првој жртви НАТО агресије

Делегација Града венац је положила и на споменик заставнику Радовану Медићу – првој жртви НАТО агресије

Поводом  сећања на  24. март  1999. године, делегације Града и Првог центра за обуку Војске Србије у Сомбору, положиле су цвеће на споменик жртвама ратова 1990-1999.  године, у Парку хероја.

„У Сомбору је  пре 19 година, 24. марта, пала прва жртва бруталне  НАТО агресије, а у Југославији је до престанка  агресије, пало још око  2500 жртава које не смемо никада заборавити. Хришћански је опраштати и сећајући се Христових речи и ми можемо опростити, али не смемо никада да заборавимо невине жртве бруталне НАТО агресије“, рекао је прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора, након што је са помоћницима градоначелнице Борисом Буловићем и Мирком Безбрадицом положио венац на споменик жртвама ратова 1990-1999.  године.

На споменик жртвама ратова 1990-1999.  године цвеће је положила и делегација Првог центра за обуку Војске Србије у Сомбору у саставу: заменик команданта Првог центра за обуку потпуковник Слободан Станковић, мајор Небојша Мијаиловић и потпоручник Марко Пандурица.

Делегација Града је данас (23. март 2018.) венац положила и на споменик заставнику Радовану Медићу,  првој  жртви НАТО агресије.

Сутра, 24. марта, делегација Града, припадници Војске Србије, породица заставника Медића и удружења која чувају сећање на жртве НАТО агресије, цвеће ће положити и на спомен обележје у кругу касарне Првог центра за обуку ВС у Сомбору.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација