нов 09

ЂАЦИ  ГЕНЕРАЦИЈЕ  ШКОЛСКЕ 2016/2017.,  НАГРАЂЕНИ  КОВАНИЦАМА  СА ЛИКОМ ЗНАМЕНИТИХ ЛИЧНОСТИ СРБИЈЕ

Ђаци генерације 2016-17. године из школа Школске управе Западнобачког и Севернобачког управног округа нагађени кованицама и књигама

Ђаци генерације 2016-17. године из школа Школске управе Западнобачког и Севернобачког управног округа награђени кованицама и књигама

Акција награђивања ученика генерације основних и средњих школа кованицама са ликом знаменитих личности Србије и књигом,  коју су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и АД „Политика“ покренули 2010. године,  одржала се до данас.

Настављајући акцију, представници  Министарства  просвете  данас су у Сомбору кованице и књиге уручили  ђацима генерације основних и средњих школа Школске управе Западнобачког и Севернобачког округа.

Ђацима и родитељима обратили су се начелник Западнобачког управног округа Душан Маријан и Борислав Станичков, начелник Школске управе Западнобачког и Севернобачког управног округа. Додели награда присуствовала је и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

На непосредан начин, износећи лични пример, ученицима се обратио начелник Западнобачког управног округа, који је ђаке посаветовао да наставе са усавршавањем.

„Данас је знање све и ништа вредније од њега не постоји. Погледајте људе око себе, они који су улагали у своје знање напредовали су и данас се усавршавају и раде. Желим вам много успеха и желим да ова средина изнедри још више школованих и напредних људи“, казао је Маријан.

Станичков је  казао да  је акција која се одржава  од  2010.  године  добра и да  је награђивање ученика доказ да су  уважени резултати  које  су постигли у школи и  на другим пољима.

„Образовно-васпитни процес је двосмеран и  ми  смо, као ваши  наставници и учитељи, много тога и од вас научили.  Човек  који  постане учитељ, ипак остаје до краја живота и ученик. Понекад корен знања  може да буде горак, али плодови су слатки.  Зато сам сигуран да ћете  плодове знања убирати и даље.  Министарство, локална самоуправа и влада  требало би да  да створе  боље услове за рад, односно  да се уведе  све оно  што  има сврху  бољег васпитно –образовног процеса.“, казао је Станичков и захвалио се  родитељима што су успели да однегују  вредну и успешну децу.

Станичков је своје обраћање присутнима  завршио  поруком просветитеља  Доситеја Обрадовића : „Стицање знања је добит, а преношење знања –мисија.“

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација