мар 30

ГРАД ЗА 47. АКЦИЈУ „МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ ИЗДВОЈИО 15 МИЛИОНА ДИНАРА

Акција Месец чистоће, до краја априла

Акција „Месец чистоће“, коју у граду и сомборским селима спроводи ЈКП „Чистоћа“, почела је 27. марта и трајаће до краја априла 2017. године.
За време трајања акције грађани имају могућност да из домаћинства изнесу све оно што не спада у кућно смеће. Акцију су грађани потпуно прихватили у шта су се на терену уверили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције.
„Ове недеље започела је 47. акција „Месец чистоће“, за коју смо планирали 15 милиона динара у намери да град и насељена места буду уређени. Од понедељка се кренуло у акцију чишћења града, а потом ће се акција реализовати и у селима. Ово је традиционална акција која даје јако добре резултате, грађани се одлично одазивају и то ће свакако допринети чистоћи и хигијени нашег града“, казала је градоначелница.
Голубовић је најавила још једну акцију која се пре свега односи на чистоћу села и односи се на бесплатно одвожење лешева угинулих животиња из насељених места.

„Договорено је са Ветеринарском установом „Протеинка“ да одвожење лешева угинулих животиња из насељених места убудуће буде бесплатно. Молимо грађане да у оваквим ситуацијама увек зову ВУ „Протеинка“ и да животињски отпад не одлажу на места где то није примерено“ апеловала је градоначелница.
Према речима директора ЈКП „Чистоћа“ у прва три дана акције покупљено је 1100 кубних метара отпада.
„То је за 170 кубних метара отпада више у односу на претходну годину. С обзиром да годинама реализујемо ову акцију, показатељи указују на то да се из године у годину све веће количине смећа прикупљају, али смо ми као предузеће и технички и са људством спремни да посао изнесемо до краја и биће све одрађено према плану“, казао је Пајић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација