мар 30

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ ЗГРАДЕ ОШ „НИКОЛА ВУКИЋЕВИЋ“

На згради школе биће замењена фасадна столарија, саниран кров, санирани и замењени подови…

Санација зграде и дворишта Основне школе „Никола Вукићевић“ у Сомбору почела је 20. марта 2017. године.  Извођач радова је новосадско предузеће „ГАТ“ д.о.о. које би радове требало да оконча у року од 90 дана.

Вредност радова износи 17.385.482,40 динара, а финансира их Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

„Реч је о пројекту енергетске ефикасности којим је обухваћена замена дрвене столарије ПВЦ столаријом, радиће се санација подова у учионицама у старом делу зграде и замена подова у новом делу зграде, а биће саниран и део  крова. Осим радова на школској згради биће санирано и двориште, односно поправиће се асфалтни застор спортског терена и потом бити пресвучен тартаном.  У другом делу дворишта биће бехатон плоче“, казао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић, који је са члановима Градског већа, Немањом Сарачем,  за културу и образовање  и Мирославом Ковачићем, за комуналну делатност и инвестиције био на градилишту у школи „Никола Вукићевић“.

Пројекти енергетске ефикасности тренутно се реализују у још четири школе у којима се поставља штедљива расвета, финансира их Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, а  локална самоуправа је суфинансијер.

Послови информисања  и  односа са јавношћу

Званична интернет презентација