мар 05

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА МЕШТАНИМА РАСТИНЕ РАЗГОВАРАЛА О ПРИОРИТЕТИМА У 2017. ГОДИНИ

Посета Растини

Посета Растини

Уређење Дома културе, фасаде на згради Каштела, уређење атарских путева и дела пута према будућем граничном прелазу су радови које су мештани Растине  приликом посете градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић и њених сарадника МЗ „Растина“, издвојили као приоритетне за реализацију током 2017. године.

Посета селу које према попису из 2011. године има 411 становника, протекла је у конструктивном разговору. Тим пре што је Растина  једно од малобројних села које млади не напуштају, напротив хоће да остану у селу и вредно раде превасходно у области пољопривреде. Отуда је на састанку било речи и о лицитацији државног пољопривредног земљишта, погодностима за младе брачне парове који се баве пољопривредом.

На лицу места је договорено шта се може урадити  на објектима који су наведени као приоритет, а Владимир Сабадош, директор Пољопривредне стручне службе „Сомбор“ и Владимир Катанић, начелник Одељења за пољопривреду су детаљно  информисали како, секретара МЗ „Растина“ Душана Ђерића, тако и друге присутне Растинце о субвенцијама Министарства и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, као и програму коришћења државног пољопривредног земљишта за 2017. годину, који је у припреми и уређењу атарских путева.

Градоначелница је навела да је Град учинио све шта је потребно ради изградње пута према будућем граничном прелазу, али су приоритети у тој области утврђени током разговора на међудржавном нивоу.

Растинци су задовољни услугама  јавних комуналних предузећа и истичу да су међу првима захтевали да водовод у овом селу преузме ЈКП „Водоканал“, уместо акције „Месец чистоће“ са ЈКП „Чистоћа“ имају договор да се одвози смеће са депоније, а од ЈКП „Простор“ очекују да у оквиру јавних радова ове године укључе и раднике из Растине.

Према речима присутних  Растина је једино село које у МЗ нема ниједног радника, а има своје специфичности.

Градоначелница је са сарадницима, замеником Антониом Ратковићем,  члановима  Градског већа Мирославом Ковачићем задуженим за област комуналне делатности и инвестиције и Антонијом Нађ Косановић, за област спорта, деце и омладине, те Миланком Крстић, начелницом Одељења комуналне инспекције и комуналне полиције обишла и зграду Каштела у којој је смештена основна  школа и предшколска установа, капелу…

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација