дец 07

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СОМБОРА ДУШАНКА ГОЛУБОВИЋ ПРИМИЛА ДИРЕКТОРА АТЛЕТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ СЛОБОДАНА БРАНКОВИЋА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, директор АСС Слободан Бранковић, Антонија Нађ Косановић градска већница, Дамир Марковић, Александар Марковић и Горан Чегар

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, директор АСС Слободан Бранковић, Антонија Нађ Косановић градска већница, Дамир Марковић, Александар Марковић и Горан Чегар

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић примила директора атлетског савеза Србије Слободана Бранковића који је у пратњи председника Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ из Сомбора Дамира Марковића, члана клуба Александра Марковића и председника АК „Апатин“ Горана Чегара посетио Сомбор. Састанку је присуствовала и Антонија Нађ Косановић  градска већница за спорт и омладину.

Разлог посете Сомбору  је његова жеља да поразговара и да се захвали градоначелници и граду Сомбору на томе што ће се идуће године у Сомбору организовати и првенство Србије, државно првенство у полумаратону у оквиру јубиларног Сомборског 40 полумаратона. То је једна лепа промоција Сомбора али и атлетског савеза Србије,

„Други разлог је могућност изградње атлетске стазе или бар тренажне стазе у Сомбору како би се одржавала такмичења али пре свега где би деца могла да тренирају атлетику, јер сматрамо да Сомбор то заслужује пре свега што Сомбор има дугу традицију бављења атлетиком, ако се не варам то је 145 година“ рекао је Слободан Бранковић директор Атлетског савеза Србије и додао да је то најјефтиније улагање а нема трошкова одржавања.

Градоначелница Сомбора се захвалила директору Атлетског савеза Србије на доласку и изнела све похвале за Атлетско рекреативни клуб „Сомаратон“ и сарадњу са њима која је резултирала полумаратоном који је заиста репрезентативан и који нас је учинио видљивијим на атлетској мапи али и уопште. После епитета града зеленила, Сомбор је у свету препознатљив и по полумаратону.

„У сваком случају увек има места за проширења сарадње, пре свега у афирмацији тог рекреативног бављења спортом, а никада није довољно улагања у инфраструктуру, посебно када је у питању атлетика. С обзиром да нам нудите помоћ у виду већ спремног пројекта, то у сваком случају може да убрза процедуру.“ истакла је Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Александар Марковић члан АРК „Сомаратон“ је изразио захвалност  граду и градоначелници који им пружају апсолутну подршку без које не би ни успели да организују будуће државно такмичење.

„С обзиром да град ради доста добрих ствари ми смо се и сами одлучили као спортисти да се укључимо у неке од њих, тако смо недавно приликом гласања за предлоге у оквиру партиципативног буџетирања, ангажовали све тркаче од Лондона до Сомбора и наравно да је најбољи предлог прошао. Сомбор ће добити прелепу стазу поред нашег Великог Бачког канала која нема везе са атлетским такмичењима али се зато у великој мери користи као стаза за рекреативце.“ рекао је Александар Марковић на пријему код Градоначелнице.

У име Атлетског савеза Србије директор Слободан Бранков је градоначелници Сомбора уручио књигу „Атлетски драгуљи Србије“ која је из штампе изашла поводом 70 година постојања, а у којој се налазе сви освајачи медаља са  олимпијских и светских такмичења.

                                                     Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација