ГРАДУ СОМБОРУ ПРИЗНАЊЕ ЗА ПОСЕБАН ДОПРИНОС РАЗВОЈУ РЕГИОНА

Парламент привредника Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа данас је у Великој сали Скупштине града Сомбора одржао четврту седницу.

Пре самог почетка седнице присутне је испред Града Сомбора поздравио градоначелник Антонио Ратковић који је истакао успешну сарадњу локалне самоуправе и Регионалне привредне коморе. „То је сигурно нешто што нам даје и подстрек да у наредним годинама та сарадња буде још јача и још боља, све у циљу како би раст привреде у овом крају био све већи, а све на задовољство наше привреде и наших суграђана“, поручио је градоначелник.

Чланови Парламента у оквиру заседања усвојили су Извештај о покренутим и реализованим законодавним иницијативама који је представила Кристина Ђурић, представница Привредне коморе Србије, као и План рада Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа за 2023. годину који је представио директор РПК Слободан Стеванчев.

Поред чланова Парламента привредника Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа данашњој седници присуствовали су и гости из Мађарске и Републике Српске.

У оквиру свечаног дела седнице додељена су признања за 20 година пословања за „Анаконда“ доо, „Биосен“ доо, „Финком“ доо, ЈКП „Радник“ Сивац, „Мисал“ доо Кљајићево. Јубиларна награда за 30 година пословања додељена је „Агроплус“ доо, „Метеор – комерц“ доо, „Млаке“ доо, „ДМ Нивета“ доо Оџаци, „Орис“ доо, „Сомборелектро“ доо Сомбор, Ветеринарска станица Кула, „Вожд“ доо. Награда за посебан допринос развоју привреде региона – сектор услуга припала је „TS STORK GROUP“ доо Кула, награда за посебан допринос развоју привреде региона – сектор индустрије „F.lli Rosii Shoes“ и „Влашкалић“ доо Сивац, награда за регионалног пословног лидера додељена је Милораду Ђуришићу и Ђури Милошевићу, а дипломе за посебан допринос развоју региона додељене су Граду Сомбору и Општини Кула.