јул 17

ЈЕЧАМ И ПШЕНИЦА ПОЖЊЕВЕНИ СА 8,2 ХЕКТАРА УЗУРПИРАНИХ ПОВРШИНА

Жетва јечма са узурпиране парцеле

Радна група задужена за скидање усева са узурпираних површина издала је саопштење за јавност у којем наводи да је у жетвеном периоду, јечам пожњевен са 5,88 хектара, а пшеница са 2,37 хектара.

На основу записника пољочувара и позива упућеним узурпаторима, до сада је за узурпацију државног пољопривредног земљишта  у производној  2016/2017. години, у складу са износима утврђеним Законом о пољопривредном земљишту извршена наплата узурпације на 31,01 хектар.

Радна група је установила да Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине поседује већи број записника Пољочуварске службе града Сомбора, у којима се наводе подаци о узурпацији државног пољопривредног земљишта под сојом, сунцокретом, кукурузом и шећерном репом.

Радна група позива правна и физичка лица која су без правног основа обрадила државно пољопривредно земљиште да се јаве Одељењу за пољопривреду Градске управе града Сомбора, приземље „Жупаније“, канцеларије број 50 и 55, сваког радног дана у времену од 7.30 до 15.00 часова, како би избегли принудно скидање усева и друге законом прописане мере.

Оригинално саопштење за јавност доступно је овде.

 

 

                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација