јул 19

ПОЧЕЛО СОМБОРСКО СПОРТСКО ЛЕТО

У величанственој атмосфери у понедељак, 17. јула на најпопуларнијем и најстаријем сомборском летњем спортском објекту Градском штранду, више него успешно почела прва и јединствена спортско-рекреативна манифестација Сомборско спортско лето која је већ на старту свог читавоседмичног дешавања окупила чак више од 200 учесника

Присутне је најпре поздравила најуспешнија спортисткиња сомборске општине минуле две деценије, шампионка у трофејном кајакашком спорту Антонија Нађ Косановић, данас градска већница за спорт, омладину и децу и најзаслужнија за почетак једног новог концепта у области активне масовне летње спортске рекреације, да би јој се у обраћању окупљеним спортистима и публици придружили Илија Лалић, стручни сарадник Спортског савеза града Сомбора, Милош Алексић, потпредседник градске спортске организације, те заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић. Сви су они пружили подршку најспремнијим клубовима, тренерима и спортистима појединцима да Сомбору али и много широј регији подаре ново лепо лице које ћемо у даљим нашим чланцима бележити са посебном вољом.

Први пут у Србији посетиоци могу да виде на делу, у истом простору, на отвореној сцени, протагонисте у наоко прилично различитим спортовима, базичним, борилачким – индивидуалним али и колективним, и то у заједничкој поруци: сви можемо заједнички да мотивишемо нове генерације, грађанство, људе који се и нису активно бавили спортом, да пре свега, поведу више рачуна о одржавању свог здравља, а младима дадоше нови полет. У томе су се аутентичним представницима спортских клубова и асоцијација придружили и активисти и волонтери сомборског Црвеног крста као и Омладинског клуба.

Публика и сви они који желе да све до недеље, 23. јула, од 5 поподне на Градском купалишту Штранд у Сомбору, буду део овог несвакидашњег догађаја у којем су сви учесници буквално победници, моћи ће да упражњавају неку од активности коју желе или више њих, а реч је о кајаку, одбојци, савате боксу и класичном боксу, рукомету, шаху, џудоу, кошарци, кросминтону, те на полигону спретности, који је прилагођен узрасним категоријама – дакле креативне радионице Црвеног крста и Омладинског клуба које употпуњују садржаје.

Међу бројним трофејним сомборским клубовима и тренерима који су Сомбору и Србији донели прегршт трофеја и медаља, уз Антонију Нађ Косановић и подсећања на њена незаборавна финала и одличја са највећих светских и европских регата – Олимпијска из Лондона 2012, Дејан Кунић и његов Клуб борилачких спортова Галактик (са управо од пре неколико дана – последњи светао пример – сребро са Светског кадетског првенства у Вараждину његове пуленке Јелене Седоглавић), Срђан и Милан Стојков, Јован Узелац и њихове кошаркашке наде, Влатко Беловуковић и Немања Малбашки са Џудо клубом Бачка, Борис, Слободан и Алида Јерковић и све популарнији кросминтон, Милош Алексић, учитељ будућих одбојкашких асова, Јосип Декић са својим шаховским ученицима, у очекивању и трофејних рукометних тренера и представника у том најуспешнијем сомборском екипном спорту… уз наравно Биљану Клипу и њене активисте и волонтере сомборског Црвеног крста и овом приликом спремне да искажу своје вештине и знања..

И тако све до недеље, 23. јула, од 17 часова сваког поподнева на сомборском Штранду, када ће симболично бити уручена признања и нове дипломе.

 

Званична интернет презентација