КЉАЈИЋЕВО: ДЕМОНТИРАНИ ПОЛУБРАНИЦИ НА ПРУЗИ

КЉАЈИЋЕВО:  ДЕМОНТИРАНИ ПОЛУБРАНИЦИ  НА ПРУЗИ

Стручне службе у оквиру „Инфраструктура железнице  Србије“ а.д. затвориле су железничку станицу Кљајићево и демонтирале полубранике, а да о томе нису у складу са Законом обавестиле јавност, што је изазвало негодовање мештана Кљајићева.

Тим поводом, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Града Сомбора, организовао је састанак са представником Секције за инфраструктуру чвора Суботица и представницима надлежних служби Градске управе Града Сомбора. Састанку су  присуствовали  Милан Глумац, начелник Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе Сомбор и Нада Мандић, посланица у Скупштини АП Војводине и члан Савета Месне заједнице у Кљајићеву.

На састанку је констатовано да локална самоуправа није обавештена како о намери, тако ни о разлозима затварања станице и демонтажи полубраника. Надлежне градске службе су, као управљачи пута, одмах поставиле одговарајућу друмску сигнализацију на путу Сомбор – Кула – Врбас, који је државни пут  првог Б реда – 15.

У допису који је Градској управи после састанка проследила „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. – Секција за инфраструктуру чвора Суботица, наведено је да су стручне службе,  осим у Кљајићеву,  извршиле демонтирање полубраника и у станици Буковачки салаши, на државном путу другог А реда – 107 (деоница Сомбор – Апатин) као и на отвореној прузи Светозар Милетић – Алекса Шантић. Извршено је и замрачивање светлосних саобраћајних знакова.

Железничка станица у Кљајићеву затворена је 5./6. јануара, док су браници на отвореној прузи Светозар Милетић – Алекса Шантић, демонтирани 16. јануара 2017. године.рдсњ

У допису је наведено да је до затварања станица дошло због недовољног броја радника.

  • На сваком необезбеђеном пружном прелазу, према саобраћајном правилнику, спроводи се прописана процедура заустављања сваког воза, а сваки учесник у друмском  саобраћају, такође мора да поштује прописе који се односе на укрштање железничке пруге и пута, пешачке или бициклистичке стазе –  кажу надлежни Секције за инфраструктуру чвора Суботица.