феб 07

КОНТРОЛА ПОПИСА НЕЛЕГАЛНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Дејан Чарапић и  Владан Зорић, контролишући  попис нелегално изграђених објеката 6. фебруара боравили су и у Сомбору. На састанку представника Министарства са начелницом Градске управе града Сомбора Хеленом Роксандић Мусулин и представницима надлежних Одељења,  речено је да је на територији Града Сомбора до сада пописано 1.200 објеката, те да се процењује да је за попис преостало око 8.000 објеката.

Састанку је присуствовала и начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић.

Током јануара попис нелегално изграђених објеката вршила је комисија у коју су именована лица из јавних предузећа у ликвидацији – ЈП  „Дирекција за изградњу града Сомбора“ и из ЈП „Урбанизам“, као и лица на чије је ангажовање дала сагласност Комисија за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање.

Поштујући  препоруку Министарства да  предност при запошљавању имају  незапослени са евиденције Националне службе за запошљавање, са новоангажованим лицима  начелница Градске управе је закључила  Уговор о обављању привремених и повремених послова, тако да тренутно на попису ради 25 лица.

Представници Министарства су указали да је неопходно убрзати попис, као и да се новоангажовани одмах укључе у посао пописа.ostali

На састанку је договорен  динамички план како би се попис окончао до  краја  марта 2017. године  и ради поштовања рока представници Министарства су указали да би било целисходно да се, уколико је могуће, на попису ангажују и особе из јавних предузећа одговарајуће струке.

На основу процена грађевинске инспекције и броја људи који обавља попис, договорено је да се недељно попише око 1000 објеката и том динамиком попис би могао да буде  завршен или приведен крају  до задатог рока. Ради убрзања пописа, надлежни у Градској управи  ће настојати да повећају број комисија.

Званична интернет презентација