МИНИСТАР ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СТАНИШИЋУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, посетио је данас Сомбор и том приликом обишао радове на изградњи канализационе мреже у Станишићу. Тим поводом, министра Весића је дочекао градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић са сарадницима, где су са представницима извођача радова „China Road and Bridge Corporation Company“ разговарали о тренутним радовима.

Министар Весић је током посете Станишићу изразио задовољство на започетим радовима и додао како је пројекат „Чиста Србија“ од великог значаја како за становнике са територије града Сомбора, тако и за Србију.

„Реализација друге фазе пројекта „Чисте Србије“ је у току и задовољан сам што ће насеље Станишић добити уређену канализациону мрежу и постројење за прераду отпадних вода. Наставићемо да радимо по фазама и у другим насељеним местима, како би задовољили потребе становника који овде живе. У протеклом периоду смо урадили пуно посла у Сомбору, као што је изградња пута Кљајићево – Телечка и мост на Великом бачком каналу. Већ наредног месеца почиње изградња брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“ која ће бити од великог значаја за све у Западнобачком округу, а посебно за грађане са територије Града Сомбора. Такође, ради се и пројекат у вези са реконструкцијом пруге од Сомбора до Врбаса. Трудимо се да осигурамо равномерно развијање сваког дела наше земље и да осигурамо што квалитетније путеве и инфраструктуру како би на тај начин привукли и инвеститоре, што би допринело бољем животном стандарду грађана, а са тим улагањима ћемо наставити и у наредном периоду“, изјавио је министар Горан Весић.

Градоначелник Ратковић се захвалио министру Весићу на улагањима у инфраструктурну мрежу на територији града Сомбора, на основу којих су реконструисани путни правци који повезују Сомбор са другим местима, али и улагања у друге области које су од великог значаја за локално становништво.

„Драго ми је што смо започели радове на изградњи канализационе мреже на територији нашег града. У првој фази пројекта ће бити обухваћена насељена места Бездан, Колут, Бачки Брег и Станишић. Првих 27 километара ће бити урађено у Станишићу, а по пројекту је планирано укупно да се уради више од 290 километара канализационе мреже у граду и насељеним местима. Ово је један веома битан пројекат који ће значити свима нама и верујем да ћемо уз подршку Владе Србије наставити са улагањима у бољи животни стандард грађана. Хтео бих да се захвалим и министру Весићу који нам пружа огромну подршку уз помоћ које смо реализовали неколико важних пројеката. Реконструисали смо неколико важних саобраћајница ван нашег града, а ускоро се враћа и лучка капетанија у Бездан. Такође, ради се на пројекту реконструкције пруге до Врбаса, а у плану је и реконструкција железнице од Сомбора до Суботице. Наставићемо да радимо у интересу свих грађана и верујем да ће у будућности бити још много пројеката којима ћемо додатно развијати наш Град“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Пројекат „Чиста Србија“ вредан преко 3,5 милијарде евра који финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за циљ има изградњу канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода, на основу чега ће око два милиона грађана Републике Србије добити прикључак на канализацију.