МОСТОВИ УМЕТНОСТИ СПОЈИЛИ СЛИКАРЕ РAЗНИХ СВЕТОВА

 

Мостови повезују, пре свега људе, а мостови уметности повезују различите светове. Отуда је „Мост“ симболичан назив 30. јубиларног сазива уметничке колоније „Колут Мандић“. Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић се са сликарима, учесницима колоније, сусрела два пута. Први пут (о чему смо известили) на пријему приређеним у згради локалне самоуправе и други пут на претпремијери изложбе слика насталих на овој колонији.

Градоначелница је истакла да организација колоније и изложба слика потврђују да је Сомбор град културе, те да је значајно што ће слике бити изложене у десет градова Србије, те да је планирано да буду изложене и у САД и Канади, где ће на својеврсан уметнички начин  представити и Сомбор.

Претпремијерној изложби слика присуствовали су и Немања Сарач, члан Градског већа за културу и образовање и Бранислав Сворцан, помоћник градоначелнице за културу и информисање.

О томе какав је спој остварен на колонији „Мост“ пише и ликовни критичар Дејан Ђорић који је навео: „На овој колонији и изложбама, окупили су се сада уметници из малих градова и престонице, разних генерација и ликовних светова…“

Сомборци, љубитељи сликарства слике са колоније „Мост“ имали су прилику да погледају 28. и 29. јануара 2017. године.