НА 41. САЈМУ ПЕРАДАРСТВА РЕКОРДАН БРОЈ ЕКСПОНАТА

 

НА 41.  САЈМУ ПЕРАДАРСТВА РЕКОРДАН   БРОЈ  ЕКСПОНАТА

41. Међународни сајам перадарства данас је отворио мр Ненад Катанић, помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине.

Катанић  је казао да му је част и задовољство да борави у Сомбору поводом одржавања сајма и похвалио домаћине као одличне организаторе.

  • Када имате највећу изложбу на Балкану, онда је то на понос граду Сомбору, али и Републици Србији – казао је мр Катанић и позвао одгајиваче да сарађују са Министарством, да буду иницијатори решавања проблема у организацији оваквих  и сличних изложби и других проблема у овој области, јер одгајивачи најбоље знају каква им је помоћ потребна.jhg
  • Обећали смо да ћемо помоћи у организацији оваквих манифестација и то и чинимо. Изменом правилника омогућили смо и субвенционисање куповине опреме за узгој кунића  – казао је мр Катанић.

Прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града и директор Сајма казао је да је 41. Међународни сајам перадарства најлепши и највећи  сајам до сада.

  • Надам се да ће 42.  Међународни сајам бити лепши и већи. Али, свега тога не би било да није било разумевања локалне самоуправе и привредника који су свесрдно допринели оваквом успеху сајма – рекао је др Парчетић.

Игор  Громиловић, секретар  Друштва  одгајивача ситних животиња  „Сомбор 1871“ и председник  Савеза одгајивача ситних   животиња  Републике  Србије, се захвалио свим излагачима, Друштву  као организатору, а посебно Министарству за пољопривреду и Управи за ветерину који су им помогли  у тренутку када је већина изложби отказана због епидемије птичјег грипа.sudije

  • Овај Сајам није само највећа манифестација  у Србији, већ и на Балкану. На овом сајму је оборен рекорд у погледу броја експоната,  близу смо бројке šampод 4000 изложених птица, кунића и осталих ситних животиња –  рекао је Громиловић и захвалио се свим спонзорима, а посебно предузећу „Вожд“ д.о.о., као генералном спонзору.

У оквиру сајма биће одржан и Трећи државни шампионат ситних животиња Републике Србије.

Сајам је за посетиоце отворен до недеље, 29. јануара,  до 13.00 часова када се затвара.