мај 31

НА СВЕТСКИ ДАН БИЦИКЛИЗМА, 3. ЈУН, ВОЖЊА БИЦИКЛИМА ОД ГЛАВНЕ УЛИЦЕ ДО БИЦИКЛИСТИЧКОГ КАМПА „LONG TOUR“

Светски дан бицикла и бициклиста протеклих година се у свету и региону незванично славио. Од ове године и бициклисти имају свој дан, а то је 3. јун који је Генерална скупштина Уједињених нација резолуцијом прогласила за Међународни дан бицикла   (International World Bicycle Day).

На Светски дан бициклизма, Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора,  Полицијска управа у Сомбору, Бициклистички клуб „Сомбор“, Удружење рекреативаца „Adrenaline Cyclo“  и многобројни други партнери и спонзори,  3. јуна 2018. године организују занимљиву бициклистичку  вожњу.

Бициклисте, учеснике  ове руте очекује неколико пратећих едукативних садржаја и поклон за који су се побринули организатори и спонзори.

Бициклисти се  у недељу, од 17.30 до 18.00 окупљају код сата на улици  Краља Петра Првог, а полазак је у 18.00 часова.

Према сатници, која је флексибилна, планирано је да се у времену од 18.30 до 19.00 часова бициклисти окупе на терену ПИК-а где ће бити прва пауза и едукација.

Полазак са терена ПИК-а је у 19.30 часова и потом се бициклистичком стазом Апатинским путем  вози до бициклистичког кампа „Long Tour“, где ће бити организован други део едукативног програма и подељене награде свим бициклистима.

Повратак у град, односно  полазак из кампа планиран је за 20.30 часова.

Уколико време буде лоше, организатори ће одредити нови термин за популарно бициклирање.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација