мар 24

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТАВЕ НАТО АГРЕСОРА

Дан сећања на жртве НАТО агресије у Сомбору је обележен полагањем венаца на споменик заставнику Радовану Медићу,  првој жртви НАТО агресије и  на спомен обележје жртвама ратова 1990-1999. године.

На споменик Радовану Медићу цвеће је положила породица и делегације: колега  јединице касарне у Батајници којој је припадао заставник Медић, припадници Првог центра за обуку ВС Сомбор, делегација Града Сомбора, припадници Војног одсека Сомбор, представници градске организације СУБНОР-а и  пријатељи породице Медић.

Делегација Града и Првог центра за обуку ВС Сомбор и Миле Николић – испред Удружења ратних војних инвалида града Сомбора, цвеће су положили и на споменик жртвама ратова 1990-1999. године у Парку хероја.

Одајући почаст жртвама,  заменик градоначелнице је апеловао за мир у целом свету.

-На данашњи дан  пре 18 година у Сомбору је  пала прва  бомба НАТО агресора и страдала прва жртва, заставник Радован Медић. Сећајући се свих жртава и одајући им поштовање ми уједно и апелујемо да мир овде и у целом свету буде нормално стање, а не нешто за шта се неко, негде и сада бори“, казао је Ратковић.

Приликом полагања венаца у делегацији Града Сомбора били су: заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић, Мирко Стригић, члан Градског већа за област  руралног развоја и помоћник градоначелнице за економску област Мирко Безбрадица.

Делегацију Првог центра за обуку Сомбор чинили су:  потпуковник Радован Миладиновић, капетан др Дубравко Марић и капетан  Милан Дехељан.

Дан сећања на жртве НАТО агресора обележен је и у касарни Првог центра за обуку ВС Сомбор.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација