ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА С ИНВАЛИДИТЕТОМ У СОМБОРУ

У организацији Центра за пружање услуга социјалне заштите града Сомбора, одржана је свечаност поводом обележавања Међународног дана особа с инвалидитетом. Испред Града Сомбора, догађају је присуствовала заменица градоначелника Љиљана Тица.

Отварајући свечаност, гостима се обратила Јелена Стакић, директорица Центра за пружање услуга социјалне заштите, која је поручила да свака особа у једној заједници заслужује право на шансу, разумевање и једнакост и додала да Град Сомбор у значајној мери помаже рад удружења која окупљају особе са инвалидитетом.

„Међународни дан особа са инвалидитетом је симболичан датум, али солидарност, морална начела и питање разумевања налажу да се о овој теми прича сваког дана. Разумевање и емпатија су предуслов подршке, а свака особа у једној заједници заслужује право на шансу и нико нема право да јој то одузме. Град Сомбор је посвећен раду на изградњи инклузивног друштва и пружању подршке особама са инвалидитетом, да живе свој живот пуним потенцијалом“, рекла је Јелена Стакић у свом обраћању.

Центар за пружање услуга социјалне заштите града Сомбора расписао је ликовни конкурс за ученике нижих разреда основне школе под називом „Сви смо исти“ са циљем промоције идеје да различитост чини свет богатијим и бољим местом за живот. На конкурс се пријавило 69 учесника, од којих је жири одабрао три најбоља рада. Треће место је припало Лани Гњатовић, ученици трећег разреда ОШ „Братство јединство“ и Нини Миленковић, такође ученици трећег разреда ОШ „Аврам Мразовић“Сомбор, другопласирани рад је нацртала Ана Јуришић, ученица трећег разреда ОШ „Братство јединство“, док је прво место освојила Даница Батало, ученица четвртог разреда ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља.