ОДРЖАНА 22. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЕЛАН 2017“ – Град Сомбор

авг 25

ОДРЖАНА 22. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЕЛАН 2017“

На досадашњим колонијама насликано је 978 слика и неколико вајарских дела

Подржавајући  оригиналан начин рада и приступ Казнено-поправног завода Сомбор осуђеним лицима,  локална самоуправа је и ове године подржала ову манифестацију, а учеснике колоније  поздравила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

На 22. Ликовној колонији „Елан 2017“  учествовало је 35 уметника и 19 осуђених лица из 12  казнено-поправних установа.

Према речима надлежних КПЗ Сомбор, до организовања ликовног ангажовања осуђеника дошло је спонтано.

„Једноставно, Град Сомбор као град културе утицао је на то да се определимо за овакав начин рада са талентованим осуђеницима, али и да откријемо  таленат код оних  лица која и сама нису знала да га поседују. За протеклих 21 годину, нисмо само улепшали наш завод, већ смо пре свега, што је и био циљ организовања,  успели  кроз психо-социјални рад  са осуђеницима да их научимо да одржавају лепе емоције. На тај начин осуђеници постају племенитији и сусрет са спољашњим светом  им је једноставнији“, кажу у КПЗ Сомбор.

На ликовним колонијама уметници уче осуђенике одређеним ликовним техникама, а о потреби одржавања ових колонија којима је циљ пре све хармонизација међуљудских односа, говори и податак да је (не рачунајући последњу) на претходним колонијама учествовало 221 лице, те да је на 15 колонија на којима учествују осуђена лица, учествовало 187 осуђеника.

                                                            Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација