сеп 25

ОДРЖАНА 37. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

37. седница Скупштине града Сомбора

37. седница Скупштине града Сомбора

Данас је одржана 37. седница Скупштине града Сомбора којом је председавала  председница Скупштине  Љиљана Тица.

Одборници су размотрили и одлучили о 15 питања из делокруга рада Скупштине. Између осталог, усвојили су  Информацију о извршеној екстерној ревизији завршног рачуна буџета града Сомбора за 2018. годину, Извештај о извршењу буџета града Сомбора за 2019. годину за период јануар – јун као и предлогу Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2019. годину.

Одборници су на данашњој 37. седници потврдили мандат новој одборници која је именована уместо недавно преминулог одборника СПС – Јединствена Србија, Милана Ракаса. Реч је о Данијели Ђекић дипломираном економисти са листе СПС-Јединствена Србија.

Већином гласова усвојени су предлози Одлука о доношењу плана детаљне регулације јужне главне примарне градске саобраћајнице, Одлуке о изради плана детаљне регулације дела блока 29 у Сомбору као и Одлуке о изради других измена и допуна плана генералне регулације на простору индустријске зоне у Сомбору, блокови 102, 103, 114, 115 и 127 .

На 37. седници Скупштине града усвојен је предлог решења о давању сагласности на Правилник о раду ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, као и предлог Решења о првим изменама и допунама решења о образовању радног тела – Локалног антикорупцијског форума за праћење примене Локалног антикорупцијског плана за Град Сомбор. Према овом предлогу на место председника ЛАФ-а именован је Миле Мориц уместо досадашњег председника Ненада Тице,  који је дао оставку.

Вршиоцу дужности директора Градског музеја Сомбор Петеру Мраковићу продужен је мандат на период до 6 месеци.

Одборници су расправили и о неколико имовинско-правних предлога.

                                                                     Послови и информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација