јан 19

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О ПРВИМ ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О УРЕЂЕЊУ ГРАДА

Јавној расправи присуствовали закупци угоститељских локала

Јавна расправа о Нацрту одлуке о првим изменама и допунама Одлуке о уређењу града Сомбора одржана је данас, а расправи су  присуствовали закупци пословних простора  лоцираних у најужем језгру града.

Испред Градске управе града Сомбора о разлозима измена Одлуке, достављеним  примедбама  и осталим постављеним питањима током расправе, са закупцима су разговарали: начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, Миодраг Петровић, начелник Одељења за просторно планирање, урбанизам и грађевинарство, Миланка Крстић, начелница Одељења инспекције и комуналне полиције и Виктор Деспотовић, помоћник начелника Одељења за комуналне делатности, имовнинско-правне и стамбене послове.

„Основни   разлози за доношење првих измена и допуна  Одлуке  су: регулисање  поступка издавања одобрења за постављање других објеката и уређаја који нису наведени у постојећој Одлуци, као и дефинисање услова и мера за постављање башти угоститељских објеката у обухвату просторно кулутрно-историјске целине „Историјско језгро Сомбора-Венац“ према Решењу Покрајинског завода за заштиту споменика културе“, речено је на почетку презентације и јавне расправе  Нацрта одлуке о првим изменама и допунама Одлуке о уређењу града Сомбора.

На Нацрт одлуке примедбе и предлози  су достављени  испред  локала: „DENCING BAR“ и  „Coffee time“, а примедбу је доставила и адвокат Марија Вучковић. Предлози су се односили на постављање подијума испред локала, брендирање сунцобрана, корекцију цена закупа јавних површина за летње баште ван сезоне и сличне примедбе и предлози.

Након исцрпне расправе, закупцима простора је речено да ће извештај о одржаној јавној расправи и примедбама бити достављен Градском већу које ће утврдити Предлог одлуке о првим изменама и допунама одлуке о уређењу града и доставити на одлучивање Скупштини града.

Расправи су присуствовали закупци пословних простора, односно власници локала: „Via Gusto“, „Grutini Press“, „Coffee  time“, „Coffee time II“, „Buda bar“, Bašta „Centar“, SG „Priča“, „Des Arts 025“ i „Sunset“.

                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација