ОЛИМПИЈСКИ ТРЕНИНГ ЗА ОСНОВЦЕ

Члан Градског већа Антонија Нађ Косановић поздравила је учеснике на „Олимпијском тренингу“

Члан Градског већа Антонија Нађ Косановић поздравила је учеснике на „Олимпијском тренингу“

Данас је у Сомбору одржан „Олимпијски тренинг са Војвођанском банком“ у улици Краља Петра I. Ову манифестацију је организовао Спортски савез града Сомбора у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Војвођанском банком и подршку Града Сомбора.

На „Олимпијском тренингу са Војвођанском банком“ учествовала су деца основношколског узраста из пет сомборских школа: ОШ „Иво Лола Рибар“, ОШ „Братство јединство“, ОШ „Никола Вукићевић“, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Аврам Мразовић“.

Свака школа се борила за што бољи пласман кроз пет дисциплина које представљају пет континената и олимпијских кругова, а награду коју је доделила Војвођанска банка освојили су за своју школу ученици ОШ „Никола Вукићевић“.

Присутне је поздравила и члан Градског већа задужена за област спорта, омладине и деце Антонија Нађ Косановић.

„Нама је заиста част што смо одабрани за један од пет градова у којима се ова манифестација одржава, јер кроз овакве манифестације и оваква дружења ви се упознајете са спортским гранама. Данас јесте циљ да се деца која се нису определила за неки спорт, после данашњег дружења, одлуче и остану у неком. Свакако, данас је и најважније да се упознате са фер-плеј правилима, да се дружите, да се лепо забавите, а уједно, кроз спорт стекнете посебне вредности. Као неко ко је био у спорту дуго година, неко ко се борио за своју државу, сигурна сам да је спорт нешто што посебно обликује младог човека, ви који тек сад треба да се формирате, кроз спорт стекнете посебне вештине, постанете храбрији, борбенији, издржљивији, јачи, а касније ће вам то пуно значити у животу“ поручила је младим такмичарима Антонија Нађ Косановић.

Манифестација „Олимпијски тренинг са Војвођанском банком“ је део пројекта Олимпијског комитета Србије који је намењен основцима који својим активним учешћем у многим спортским, едукативним и културним радионицама имају прилику да кроз игру и дружење развијају олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности. Циљеви пројекта су: едукација деце о основним правилима спортске игре, подстицање бесплатне школе спорта доступне најмлађим суграђанима , охрабривање деце на активно бављење спортом, промоција олимпијских вредности, промоција Олимпијског тима Србије – позитивних узора најмлађима, као и промоција спорта и здравог начина живота који су грађанима на дохват руке.

Послови информисања и односа са јавношћу