јан 11

ОСАМ АПОТЕКА, ОД 18 У ЗАКУПУ „ГАЛЕН ФАРМА“, ПОЧЕЛО СА РАДОМ

Проковић најавила ширење мреже „Гален фарма“

Прва Народна апотека у Сомбору  је  међу осам апотека, које су данас почеле да раде након што је  Апотекарска  установа  „Гален фарм, узела у закуп 18 сомборских апотека.

„Осим апотеке у насељу Гоге, од данас ће грађанима бити на услузи још осам апотека које смо преузели у складу са уговором који смо потписали са градом Сомбором. У наредном периоду, за десетак дана, планирамо да отворимо преостале апотеке које су преузете  по уговору“ , казала је Бојана Проковић, комерцијални директор „Гален фарма“.

Од осам апотека које су почеле са радом,  четири су у селима: Кљајићево, Бездан, Станишић и Бачки Моноштор.

Према речима директорке Проковић,  „Гален фарм“  ће од  1. фебруара 2018. године  моћи да издаје и лекове на рецепт.

Када је реч о стању преузетих објеката комерцијална директорка „Гален фарма“ истиче да су објекти Апотеке Сомбор затечени у добром стању, а што се тиче кадрова већ је запослено неколико дипл. фармацеута и фармацеутских техничара.

Проковић је најавила  ширење мреже „Гален фарма“ на територији града  и то пре свега  на  селима  која до сада нису имала  апотеке.

Почетак реализације уговора, односно отварање апотека, пропратио је и Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде, те Горан Нонковић, директор ЈКП „Простор“.

                                                           Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација