ОТВОРЕНО ДРЖАВНО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

На Великом бачком каналу у „Сомборском риболовачком рају“, данас је у организацији Удружења спортских риболоваца „MAGIC FISH“, отворено Државно изборно првенство у спортском риболову за три узрасне категорије, кадете У15, јуниоре У20 и јуниоре У25. Такмичење је званично отворио градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић који је поздравио све такмичаре и пожелео им пуно успеха.

„Драги пријатељи, спортски риболовци, пре свега вам желим добродошлицу у град Сомбор. Драго ми је што ће по први пут бити одржано Државно првенство овде у Сомбору  у Риболовачком рају. Напори да се ово место уреди, пре свега, организатора и људи из УСР „MAGIC FISH“, довели су до тога да данас овде имамо заиста једну прелепу локацију у којој могу сви да уживају, како спортски риболовци, тако и рекреативци. Желим да вам се захвалим и на томе што радите са децом и младима, јер то је нешто што наш град чини поносним. Град Сомбор ће вам увек бити поуздан партнер и подршка у вашем раду, а овиме званично отварам Државно првенство и пожелећу вам БИСТРО“, рекао је градоначелник Ратковић.

Више од 40 такмичара у три узрасне категорије из целе Србије, показаће своје умеће у првом и другом колу Државног изборног првенства које ће трајати два дана.

Град Сомбор је финансирао изградњу 75 молова дужине 2 m и ширине 1,5 m, на међусобној удаљености од 10 m, како би се испунили услови за одржавање домаћих и међународних такмичења, али и пружили што бољи и квалитетнији услови за спортске риболовце који желе да се баве овим спортом.